τγτ
13/12/2022
ΤΕΝΝΙΣ

WTA: Για την προώθηση του γυναικείου τένις μέσα στο 2022 βραβεύτηκε η Μαρία Σάκκαρη

Πηνελόπη Γκιώνη

Δεν είναι μόνο μία εξαιρετική παίκτρια αλλά είναι και μία αθλήτρια που αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει και μέσα στο 2022 έβαλε στόχο να το αγαπήσουν κι άλλοι. Η Μαρία Σάκκαρη, για αυτό, πήρε από τη WTA το Jerry Diamond ACES Award.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα των βραβείων της Women’s Tennis Association (WTA) και όχι άδικα. Το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης, που διαπρέπει στα κορτ, έχει δείξει πολλές φορές πως αγαπά πραγματικά το άθλημά της και σε κάθε της ευκαιρία συμμετέχει σε δράσεις προώθησής του. Για τον λόγο αυτό η ομοσπονδία την τίμησε με το βραβείο «Jerry Diamond ACES Award», το οποίο δίνεται από το 1995. Το 2019 το βραβείο είχε απονεμηθεί στην Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς.

Δεν είναι τυχαίο που από τότε που η Σάκκαρη ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μεγαλύτερα τουρνουά, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η δημοφιλία του τένις στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε και οι ακαδημίες γέμισαν μικρά παιδιά που ήθελαν να της μοιάσουν. Η 27χρονη πρωταθλήτρια συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες εκτός των κορτ και αρκετές φορές βρισκόταν με νεαρές επίδοξες πρωταθλήτριες για να παίξουν μαζί λίγο τένις.

Η Ελληνίδα τενίστρια μέσα στο 2022 κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό των WTA Finals και σε τέσσερις τελικούς ενώ διατηρήθηκε στο Top10 (Νο6) για ακόμη μία χρονιά, την οποία η ίδια χαρακτήρισε ως «χρονιά εκμάθησης» αφήνοντας παράλληλα το μήνυμα πως θα επιστρέψει πιο δυνατή τη νέα χρονιά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]