Νταϊάνα Γιαστρέμσκα: Εγκλωβισμένη για 48 ώρες σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αλλά η αγάπη της για το τέννις παραμένει
27/02/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Νταϊάνα Γιαστρέμσκα: Εγκλωβισμένη για 48 ώρες σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αλλά η αγάπη της για το τέννις παραμένει

Κώστας Τόπας

«Μαμά, μπαμπά να προσέχετε!», ήταν τα λόγια της 21χρονης Ουκρανής τενίστριας, Νταϊάνα Γιαστρέμσκα αφού πέρασε τις δυο τελευταίες νύχτες σε υπόγειο καταφύγιο μαζί με την αδερφή της για να γλιτώσουν από την δίνη του πολέμου.

Η 21χρονη στο Νο 120 της Παγκόσμιας κατάταξης, που έχει φτάσει μέχρι το Νο 21 το 2020, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας, αφήνοντας πίσω της και τους γονείς της. Μια απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν οι γονείς της προκειμένου να προστατευτεί η νεαρή αθλήτρια και να προστατέψει και την μικρότερη αδερφή της.

«Αφού πέρασα δυο νύχτες στο υπόγειο πάρκινγκ, οι γονείς μου πήραν την απόφαση να με στείλουν με κάθε κόστος μαζί με τη μικρή μου αδερφή εκτός Ουκρανίας! Μαμά, μπαμπά, σας αγαπάμε πάρα πολύ, να προσέχετε! Αγαπώ την πατρίδα μου, Ουκρανοί να προσέχετε τις ζωές σας!», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στo Instagram η συναισθηματικά φορτισμένη Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, μοιράζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία της από αυτές τις τραγικές στιγμές.

Όπως πρόσθεσε: «Αγαπώ την πατρίδα μου, Ουκρανοί, να προσέχετε τις ζωές σας!». Η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα κατάγεται από την Οδησσό της Ουκρανίας, που πρόσφατα δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

Η 21χρονη Ουκρανή τενίστρια αφού πέρασε 48 ώρες σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης προφυλαγμένο από τη ρωσική εισβολή, κατάφερε να βάλει τέλος σε αυτό το μαρτύριο καθώς μαζί με την αδερφή της διέφυγαν από την Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή και πλέον είναι ασφαλείς στη Γαλλία.

«Κουρασμένες, αλλά η αδελφή μου κι εγώ είμαστε ασφαλείς. Ευχαριστώ Γαλλία. Η Ουκρανία μείνει δυνατή. Μας λείπει το σπίτι μας, μας λείπετε μπαμπά και μαμά», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νεαρή τενίστρια.

Καθηλωμένη στον στόχο της

Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος της καταρρέει γύρω της από τη μέρα που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία, η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα παραμένει καθηλωμένη στους αθλητικούς της στόχους και εξακολουθεί να επιθυμεί να παίξει με τη Ρουμάνα Άνα Μπογκντάν όταν ξεκινήσει το Lyon Open τη Δευτέρα (28/02).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]