Η Μαρία Μενούνος
20/05/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Μαρία Μενούνος στο GWomen: «Ο καρκίνος είναι σκληρός μαζί σου, αλλά εγώ ήμουν δυνατή»

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Μαρία Μενούνος μιλά στο GWomen για την Ελλάδα, τον Αυθεντικό μαραθώνιο, το WWE, την μάχη με τον καρκίνο και το αγαπημένο της μπάσκετ.

Το όνομα της Μαρίας Μενούνος είναι από τα πλέον περιζήτητα και δημοφιλή στις ΗΠΑ.

Από τις πλέον πετυχημένες παρουσιάστριες εκπομπών της showbiz, μοντέλο και αθλήτρια. Η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος ήρθε στη χώρα μας αυτές τις ημέρες για να περάσει ολιγοήμερες διακοπές, αλλά κυρίως για να πάρει το ελληνικό διαβατήριο που είναι απορίας άξιον πως δεν το είχε όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, αποφάσισε μαζί με τον πατέρα της, Κώστα και τον αδερφό της, Πέτρο, να τρέξουν σε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον προσεχή Νοέμβρη.

Ολα αυτά σε μία χρονιά με μεγάλες αλλαγές στη ζωή της. Θετικές και αρνητικές. Το καλοκαίρι, μαζί με τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Κίβεν Αντεργκάρο θα αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί από παρένθετη μητέρα. Ενα παιδί που περίμενε η ίδια δέκα ολόκληρα χρόνια.

Η Μαρία Μενούνος

H μάχη με τον καρκίνο και η μητρότητα

«Για δέκα χρόνια ήταν μία επιθυμία μου και επιτέλους το καλοκαίρι θα αποκτήσουμε ένα κοριτσάκι. Εχω ήδη το δωμάτιό του έτοιμο να την υποδεχτεί» είπε κατά την άφιξή της στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, με τον πατέρα της να είναι δίπλα της κάθε δευτερόλεπτο.

Δίπλα της ήταν και σε όλη την διάρκεια που ακολουθούσε θεραπείες λόγω καρκίνου στο πάγκρεας, μία περιπέτεια με την υγεία της, που ήρθε να προστεθεί σε αυτή του 2017, όταν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Και από τις δύο μάχες βγήκε νικήτρια, σε αντίθεση με την μητέρα της που απεβίωσε πριν δύο χρόνια.
Η διαδρομή όπως είπε, δεν ήταν καθόλου εύκολη.

«Κάθε φορά αναρωτιώμουν γιατί έτυχε σε μένα. Ομως κατάλαβα ότι πρέπει να σκέφτομαι διαφορετικά. Είχα στο πλευρό μου τον πατέρα μου που με φρόντιζε και μου… μαγείρευε κιόλας» ανέφερε η πανέμορφη ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, η οποία μεταξύ άλλων είχε παρουσιάσει και την Eurovision το 2006 στην Αθήνα.
«Ηταν στιγμές που ήταν πολύ σκληρό. Εχεις στιγμές που πονάς. Αλλά είμαι δυνατός χαρακτήρας».

Η Μις Teen Μασαχουσέτης, προσπαθεί όσο πιο συχνά μπορεί να επισκέπτεται την Ελλάδα. παντρεύτηκε μάλιστα με τον σύντροφό της στη χώρα μας, με ορθόδοξο γάμο στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της.

Το κατς, οι Σέλτικς και η… ευχή για κούπα του Ολυμπιακού στην Euroleague

Είναι όμως και… περήφανο παιδί της Βοστώνης. Οποτε έχει ευκαιρία, δεν χάνει ματς των Σέλτικς. Λατρεύει το μπάσκετ και όπως είπε στο GWomen, εκτός από Σέλτικς, είναι και Ολυμπιακός.

«Μαθαίνω τώρα που ήρθα ότι η ομάδα πάει καλά. Είναι στο Final-4. Μακάρι να κερδίσει, όπως και οι Σέλτικς» είπε, ακολουθώντας τα… χνάρια του μπαμπά, που με καμάρι μας είπε πως είναι Ολυμπιακός. Δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τον Ελληνικό αθλητισμό πλην του... Γιάννη (Αντετοκούνμπο), πράγμα μάλλον λογικό από τη στιγμή που η ζωή της είναι στις ΗΠΑ. Αν και όπως είπε, πάντα στην άκρη του μυαλού της είχε την σκέψη να μείνει κάποτέ μόνιμα στην Ελλάδα, ή έστω τα επόμενα χρόνια, να περνά περισσότερο χρόνο στην χώρα μας.

Η σχέσης της με τον αθλητισμό πάντως δεν περιορίζεται στο να παρακολουθεί μπάσκετ. Επί χρόνια αγωνίστηκε ως αθλήτρια της αμερικανικής πάλης (WWE) όπου μάλιστα αγωνιζόταν με φορμάκι το οποίο έφερε την ελληνική σημαία και είχε και ιδιαίτερη επιτυχία…

H Μαρία Μενούνος σε αγώνα κατς

Και με το τρέξιμο έχει μία καλή σχέση. Οπως μας είπε στην σύντομη κουβέντα μας, έχει τρέξει σε 10αρι στην Βοστώνη, ενώ στην προηγούμενη επίσκεψη στην Ελλάδα για τον μαραθώνιο (το 2010) τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά για έναν και μόνο λόγο…

Τα μπουζούκια και η επίθεση στην Βοστώνη

«Οταν πας το προηγούμενο βράδυ στα μπουζούκια, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά» λέει στο GWomen γελώντας. Αυτή τη φορά πάντως θα τρέξει με τον πατέρα της.
Ως «παιδί» της Βοστώνης και λάτρης του δρομικού κινήματος, η Μενούνος είχε ζήσει την εμπειρία της βομβιστικής επίθεσης στον αγώνα της πόλης της το 2013. Αυτό όμως που την συγκλόνισε, ήταν το πως αντέδρασε ο κόσμος.

Η Μενούνος με την μητέρα της και τις Πρεζεράκου, Δεβετζή

«Ηταν σοκ, αλλά ήμασταν… σκληροί. Μόνο την Βοστώνη -το λέω και ανατριχιάζω - οι άνθρωποι έκλεισαν τους δρόμους και είπαν ότι όποιοι και να είναι, θα τους βρούμε. Ετσι κι έγινε. Πουθενά στον κόσμο δεν έχουν βγει όλοι στους δρόμους για να βρουν τον βομβιστή. Και αφού τον πιάσαμε, την επόμενη χρονιά όχι μόνο δεν φοβήθηκε ο κόσμος, αλλά πήγαν να τρέξουν περισσότεροι» μας είπε η Μενούνος, σημειώνοντας πως «την Βοστώνη και την Ελλαδα μας ενώνει ο μαραθώνιος».

Μενούνος: «Δεν πρέπει να είμαστε θύματα της ζωής μας, αλλά οι δημιουργοί της»

Εχοντας λοιπόν περάσει δύο πολύ δύσκολους σκόπελους στην υγεία της και σε διαδικασία να γίνει μητέρα το καλοκαίρι, η Μαρία Μενούνος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα μέσω του Gwomen στις γυναίκες και γιατί δεν πρέπει να βάζουν στο μυαλό τους εμπόδια, ότι κι αν συμβαίνει.

«Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ένα θέμα υγείας, ή ένα πρόβλημα στη ζωή μας. Αυτή όμως είναι η ζωή. Πρέπει να μαθαίνουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια και όχι να κλειδωνόμαστε σε ένα δωμάτιο και να πονάμε. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Η ζωή είναι να την χαίρεσαι. Θέλει σίγουρα δύναμη όταν σου συμβαίνει κάτι αρνητικό. Εγώ το αντιμετώπισα γυρίζοντας την πλάτη μου. Η στενοχώρια φέρνει και αρρώστιες. Το θέμα είναι να ξέρεις πού και τι θέλεις να είσαι. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα αρνητικά πράγματα, αλλά το τι θέλω να κάνω μετά. πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας και όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο να παρεμβαίνουμε. Ετσι φτάνουμε και πιο κοντά στον Θεό. Δεν πρέπει να είμαστε τα θύματα της ζωής μας, αλλά οι δημιουργοί της» ανέφερε η τηλεοπτική σταρ στις ΗΠΑ, η οποία πιστεύει στον Θεό και μάλιστα κατά την διάρκεια των θεραπειών της, προσευχόταν στον Αγιο Νεκτάριο, που όπως είπε, ήταν κάτι που την βοήθησε στα μέγιστα.

H Mαρία Μενούνος με τον πατέρα της μιλούν στον Κ. Ευθυμιάδη για το GW

«Πιστεύω στα θαύματα. Προσευχόμουν κάθε μέρα και κατάφερε να το ξεπεράσω και να συνεχίσω τη ζωή μου. Σε αυτό βοήθησε και το περιβάλλον γύρω μου που ήταν θετικοί» είπε η Μενούνος που την δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη, θα τραβήξει πάνω της τα βλέμματα στο Καλλιμάρμαρο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]