Ο εφιάλτης της Σβόμποντα στο Ευρωπαϊκό: «Φοβόμουν να βγω από το ξενοδοχείο, με παρενοχλούσαν»
08/03/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Ο εφιάλτης της Σβόμποντα στο Ευρωπαϊκό: «Φοβόμουν να βγω από το ξενοδοχείο, με παρενοχλούσαν»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Έβα Σβόμποντα αφηγήθηκε τη δύσκολη εμπειρία που βίωσε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Στιγμές που θέλει να ξεχάσει.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έχει πλέον περάσει στην ιστορία. Εκτός από τα αποτελέσματα που εντυπωσίασαν, υπάρχουν πολλές ιστορίες που πρέπει να καταγραφούν για τον αγώνα που διεξήχθη στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς δεν είναι όλες θετικές, όπως αυτή που διηγήθηκε μια αθλήτρια που επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο στη χώρα της, δηλαδή η Έβα Σβόμποντα.

Η 25χρονη Πολωνή σπρίντερ δεν μπόρεσε να κερδίσει στα 60μ. και αναγκάστηκε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση, παρ’ ότι θα ήθελε πολύ να κερδίσει ακόμη έναν τίτλο. Βέβαια, η Σβόμποντα πήρε την ικανοποίηση που θα ήθελε ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ανεξάρτητα από τον αγώνα, η Σβόμποντα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, όχι μόνο για τις αποκαλύψεις της σχετικά με την κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει στην Τουρκία, όπως γράφει το fanpage.it.

«Βγήκα για έναν περίπατο και το μετάνιωσα»

Η αθλήτρια αποκάλυψε ότι είχε κάποια προβλήματα στις στιγμές χαλάρωσής της, έξω από τους αγώνες. Όταν δεν είχε να ασχοληθεί με προπονήσεις ή αγώνες, η Σβόμποντα προσπαθούσε να απολαύσει λίγο την Κωνσταντινούπολη κάνοντας βόλτες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε και μάλιστα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, αφού ένιωσε πολύ άβολα: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μόνο μία φορά αποφάσισα να φύγω από το ξενοδοχείο για έναν μεγαλύτερο περίπατο και το μετάνιωσα. Η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν καταστροφική».

Εν ολίγοις, τα όσα συνέβησαν έξω από τα στάδια και το ξενοδοχείο ήταν πολύ άσχημα για τη Πολωνή, η οποία ζήτησε τη βοήθεια δύο υπαλλήλων για να βγει έξω: «Δεν είναι φυσιολογικό ότι σε όλο το πρωτάθλημα έφυγα από το ξενοδοχείο μόνο για την αρένα και ένα κοντινό κατάστημα. Ωστόσο, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης βόλτας, την οποία έκανα με τη συνοδεία του Παβέλ Σκράμπα και του Μιχάλ Κοζλόφσκι (social media managers για την ομοσπονδία της Πολωνίας). Ευτυχώς που δεν ήμουν μόνη μου εκείνη τη στιγμή, διότι όταν περπατούσαμε στην πόλη οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν άσχημα».

Αλλά μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, σε τι αναφέρεται η Έβα Σβόμποντα; Η μεταλλιούχος στο Ευρωπαϊκό αποκάλυψε ότι ενοχλήθηκε και παρενοχλήθηκε: «Με κοιτούσαν συνέχεια, κάποιοι σφύριζαν. Ήταν ασεβές και πολύ δυσάρεστο. Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, αλλά ακόμη και αυτό δεν τους δικαιολογεί. Ας συμπεριφέρονται έτσι με τις γυναίκες τους... Ωστόσο, εμείς έχουμε διαφορετικούς «κανόνες». Μετά από αυτή την εμπειρία δεν ήθελα να ξαναβγώ έξω, και σίγουρα όχι μόνη μου. Επιπλέον, παραλίγο να με πατήσει αυτοκίνητο».

Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία της ελπίζουμε να μην κάλυψε τη χαρά της για το αργυρό μετάλλιο που κέρδισε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]