Η Κέλι Χολμς μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της
19/06/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Η Κέλι Χολμς μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της

Η σπουδαία ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, Κέλι Χολμς μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της, αλλά και τους λόγους που δεν είχε τολμήσει να το κάνει επί 34 χρόνια.

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές των 800 μέτρων στον στίβο, είναι η Κέλι Χολμς. Η Βρετανίδα είχε γράψει ιστορία στην Αθήνα το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας το νταμπλ σε 800μ. και 1.500μ.

Ωστόσο εκείνη την περίοδο είχε πολλές ανησυχίες. Έχοντας μπει στον στρατό, φοβόταν να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της. Απο τα 18 της ήθελε να μιλήσει γι΄ αυτό, όμως το έκανε τώρα, στα 52 της, σε μία συνέντευξη στην Sunday Mirror.

«Εχουν υπάρξει πολλές σκοτεινές ημέρες. Το κρατούσα κρυφό επί 34 χρόνια. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να ουρλιάξω και να πω δυνατά ότι είμαι γκέι, αλλά δεν μπορούσα. Τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό» είπε η Χολμς που παραδέχτηκε ότι κατάλαβε την σεξουαλικότητά της όταν στα 17 της χρόνια μία άλλη γυναίκα από τον στρατό την φίλησε.

Από τότε προσπαθούσε να κρύψει με κάθε τρόπο το τι συμβαίνει. Είχε στιγμές κατάρρευσης και έκανε σκέψεις για αυτοκτονία. Εκείνη τη περίοδο όποιος ήταν γκέι, έχανε την θέση του στις Ενοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας κι αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της.

Μάλιστα, στην διάρκεια ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπως αποκάλυψε, σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά δεν το έκανε.

«Ηθελα πολύ να βγω και να μιλήσω για το πως αισθάνομαι. Είμαι νευρική που το λέω, αλλά ταυτόχρονα θέλω να εκραγώ από χαρά. Υπάρχουν στιγμές που κλαίω από ανακούφιση, κυρίως γιατί έβγαλα πλέον αυτόν τον φόβο από μέσα μου» προσθέτει η Χολμς στην συνέντευξη που παραχώρησε.

Η Χολμς αποκάλυψε μάλιστα πως… έτρεμε κατά την επιστροφή της στην πατρίδα της, μετά τα δύο χρυσά στην Αθήνα.

«Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν να με δουν, μέχρι και… τανκς από τον στρατό. Το να κερδίσω το χρυσό ήταν ότι ονειρευόμουν από παιδί. Γύρισα από την Αθήνα και μπήκαμε σε ένα λεωφορείο με τα μετάλλια και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μη τυχόν κάποιος μαρτυρήσει ότι είχα σχέσεις με γυναίκες ενώ ήμουν στον στρατό. Ζούσα στον απόλυτο φόβο» είπε.

«Η συγχωρεμένη η μητέρα μου με ρωτούσε αν ντρεπόμουν που είμαι γκέι και της είπα πως όχι. Με σκότωνε που δεν μπορούσα να μιλήσω. Η ψυχολόγος μου με βοήθησε και σταδιακά κλείσανε αυτά τα τραύματα. Ζούσα ανοιχτά την ζωή μου, αλλά φοβόμουν να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]