Κέιτι Τέιλορ-Αμάντα Σεράνο: Δεν έγραψαν ιστορία. Άλλαξαν την ιστορία! (vid)
30/04/2022
ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Κέιτι Τέιλορ-Αμάντα Σεράνο: Δεν έγραψαν ιστορία. Άλλαξαν την ιστορία! (vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Απόψε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης αλλάζει η ιστορία της πυγμαχίας καθώς Κέιτι Τέιλορ και Αμάντα Σεράνο θα παίξουν σε main event του «αθλητικού καθεδρικού ναού»! Πώς φτάσαμε όμως στο σήμερα;

Η ιστορία είναι για να γράφεται. Ή, στην προκειμένη, για να αλλάζει...

Κέιτι Τέιλορ και Αμάντα Σεράνο έρχονται, λοιπόν, για να αλλάξουν όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Madison Square Garden, δύο γυναίκες πυγμάχοι θα παίξουν στο main event μιας πυγμαχικής κάρτας.

Στις 5.3 τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου (30/4, 22.30 ώρα Αμερικής), η Τέιλορ θα προσπαθήσει να διατηρήσει στη μέση της τους τίτλους WBA, WBC, IBF, WBO και The Ring στην κατηγορία των ελαφρών βαρών.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ραντεβού που έχει δοθεί ποτέ στη γυναικεία πυγμαχία και γι' αυτό έβαλαν το λιθαράκι τους άλλα σπουδαία ονόματα του χώρου όπως είναι οι Κρίστι Μάρτιν, Λάιλα Αλί, Αν Γουλφ και Λουσία Ράικερ. Απόψε όμως είναι η στιγμή των Τέιλορ και Σεράνο!

Η Τέιλορ έχει ήδη νικήσει την αδερφή της Σεράνο και την Ελληνίδα Λιναρδάτου

Πώς, ακριβώς, έφτασε ο κόσμος της πυγμαχίας σ΄αυτήν την ιστορική στιγμή; Το Sporting News αναλύει πώς προέκυψε να κλείσει ο εν λόγω αγώνας.

Η Τέιλορ έκανε το ντεμπούτο της ως επαγγελματίας το 2016. Πριν από αυτό, κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ενώ είχε στο παλμαρέ της πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Έγινε επαγγελματίας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μερικές από τις καλύτερες πυγμάχους του κόσμου. Από την άλλη, η Σεράνο έκανε το ντεμπούτο της στα επαγγελματικά ρινγκ το 2009.

Το 2018, ο Tέιλορ, ούσα ήδη πρωταθλήτρια, αντιμετώπισε την αδερφή της 33χρονης Σεράνο από το Πουέρτο Ρίκο, Σίντι στο TD Garden της Βοστώνης. Η Τέιλορ κέρδισε με ομόφωνη απόφαση διατηρώντας τους τίτλους WBA και IBF στην κατηγορία ελαφρών βαρών. Εκείνη τη χρονιά, η Αμάντα Σεράνο κέρδισε τη Γιαμίλα Εσθερ Ρεϊνόσο για τον τίτλο WBO. Αυτή ήταν κι η 21η σερί νίκης. Σήμερα μετράει 28 συνεχείς αγώνες χωρίς να φύγει από το ρινγκ ηττημένη. Για να δούμε το πότε έχασε, θα πρέπει να γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, όταν στις 27 Απριλίου του 2012 είχε ηττηθεί από την Σουηδή Φρίντα Βάλμπεργκ.

Ο δρόμος για τον αποψινό αγώνα άνοιξε ουσιαστικά τον Ιούνιο του 2019. Το βράδυ που ο Αντι Ρουίζ Τζούνιορ συγκλόνισε με τη νίκη του απέναντι στον Άντονι Τζόσουα, λίγα λεπτά πιο πριν η Τέιλορ είχε έναν συγκλονιστικό αγώνα με την Ντελφίν Πέρσον, ξεσηκώνοντας το πλήθος στο Madison Square Garden. Ναι, το Madison Square Garden ήταν το μέρος όπου θα γραφόταν η ιστορία τρία χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ.

Η Σεράνο ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Χίδερ Χάρντι για τους τίτλους WBO, WBAN. Ο Τέιλορ, έπρεπε στη συνέχεια να αντιμετωπίσει την Ελληνίδα Χριστίνα Λιναρδάτου στο Μάντσεστερ. Και οι δυο τους νίκησαν!

Όταν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα κι ο κορονοϊός

Μετά τον αγώνα, ο Εντι Χερν (πρόεδρος του Matchroom και διοργανωτής μεγάλων events) έριξε την ιδέα ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο αγώνας Τέιλορ-Σεράνο στο ρινγκ του Garden. Ο Λου ΝτιΜπέλα, ο οποίος προωθούσε την Σεράνο εκείνη την εποχή, προσπάθησε για την υλοποίηση του αγώνα.

Η Σεράνο αγωνίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 με την Σιμόνε Ντα Σίλβα την οποία και νίκησε. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι αυτή και η Tέιλορ θα έδιναν την πολυπόθυτη μάχη τους στις 2 Μαΐου στη Manchester Arena στην Αγγλία. Στη συνέχεια, όμως, η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «στοπ» σ' αυτό το όνειρο!

Ο κόσμος άρχιζε να ζει με την πανδημία και αρκετά αθλήματα άρχισαν να διεξάγονται ξανά. Η Matchroom δημιούργησε το Fight Camp στο Έσσεξ της Αγγλίας. Ετσι, ο αγώνας Τέιλορ-Σεράνο ήταν πολύ πιθανό να γίνει τον περασμένο Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Τα πράγματα όμως περιέπλεξαν και οι διαπραγματεύσεις τελικά έπεσε στο κενό. Η Σεράνο γύρισε την εκπομπή Telemundo και ο Χερν απείλησε να κινηθεί νομικά. Υπήρξε επίσης συζήτηση για την αμοιβή των μαχητών που θα έπαιρναν μέρος στο event.

Ο Τέιλορ, τον Αύγουστο έπαιξε με την Πέρσον σε μια ρεβάνς που φυσικά και κέρδισε. Η Σεράνο δεν θα αγωνιστεί ξανά μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν και επικράτησε της Νταϊάνα Σαντάνα.

Από τρεις αγώνες η καθεμία μέσα στο 2021

Τέιλορ και Σεράνο, θα ανέβουν απόψε στο ρινγκ έχοντας από τρεις αγώνες η καθεμία μέσα στο 2021 (εννοείται και 3 νίκες). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Σεράνο ένωσε τις δυνάμεις της με τη Most Valuable Promotions του Τζέικ Πολ.

Και φτάνουμε στα τέλη του 2021. Η Σεράνο έχει νικήσει και την Μίριαμ Γκουτιέρεζ, ενώ η Τέιλορ την Φιρούζα Σαριπόβα. Πολ και Χερν θα συναντηθούν και θα μιλήσουν για το event που μιλάει σήμερα όλος ο ο κόσμος της πυγμαχίας. Και τελικά δεν άργησαν να τον επισημοποιήσουν.

«Ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας ιστορικής στιγμής μέσα σ' έναν αθλητικό καθεδρικό ναό. Θα είναι ένας αγώνας και μια νύχτα που θα θυμάστε», γράφουν τα διεθνή Μέσα. Σε λίγες ώρες θα μάθουμε αν η Τέιλορ ηττηθεί για πρώτη φορά ύστερα από 20 αγώνες ή αν η Σεράνο θυμηθεί πώς είναι να μην πανηγυρίζεις ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Photo Credits: Getty

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]