Iωάννα Χυδηριώτη στο GWomen: «Με την ελληνική τρέλα πάμε για το χρυσό»
09/09/2022
ΠΟΛΟ

Iωάννα Χυδηριώτη στο GWomen: «Με την ελληνική τρέλα πάμε για το χρυσό»

Δημήτρης Ντζάνης

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την Ισπανία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ και η Ιωάννα Χυδηριώτη μέσα από το GWomen δίνει το σύνθημα νίκης για το χρυσό μετάλλιο.

H εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών βρίσκεται μπροστά σε μία νέα μεγάλη πρόκληση, να φθάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης.

Στη «Spaladium Arena» του Σπλιτ, στις ακτές της Δαλματίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, το βράδυ της Παρασκευής (9/9, 21:30) με στόχο στην 4η παρουσία του σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να φθάσει στο πολυπόθητο χρυσό.

«Eίναι μια νέα ημέρα, μια άλλη ιστορία, ένα νέο κεφάλαιο» λέει η Ιωάννα Χυδηριώτη στο GWomen ταπό την πόλη της Κροατίας.

Η 25χρονη διεθνής παίκτρια, που από τη νέα σεζόν θα παίζει στον Ολυμπιακό, είναι μία από τις έξι παίκτριες της τωρινής εθνικής ομάδας που είχε αγωνιστεί και στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης το 2018, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ηττηθεί από την Ολλανδία με 6-4.


«Παίζουμε η μία για την άλλη»

«Τότε ήταν διαφορετικό, στην ομάδα είχαμε παίκτριες όπως η Ασημάκη, η Τσουκαλά, η Αβραμίδου. Αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερες, δεν σας κρύβω πως μετά τη νίκη στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) ημιτελικό με την Ιταλία, βρίσκομαι σε μια υπερένταση, αυτές οι στιγμές είναι τόσο σημαντικές για την πορεία της κάθε παίκτριας και εγώ νιώθω πιο έμπειρη και έτοιμη από τον τελικό του 2018 (γέλια).» τονίζει η διεθνής παίκτρια.


Ζητώντας να μας κάνει μια σύγκριση εκείνης της εθνικής ομάδας με την τωρινή πρόσθεσε: «Είναι κάτι το διαφορετικό, το μόνο κοινό στοιχείο είναι η ομαδικότητα, παίζουμε η μια για την άλλη, η μία διορθώνει τα λάθη της άλλης, έχοντας ένα κοινό στόχο, έτσι είναι το παιχνίδι».

«Θέλαμε όλη η κούραση του καλοκαιριού να φέρει ένα μετάλλιο»

Η εθνική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21,6 χρόνια πριν από δύο μήνες πήρε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν μια δοκιμή, στην εθνική ομάδα επιχειρείται μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα. Εγώ, έχοντας για χρόνια προπονήτρια την Αλεξία Καμμένου στη Βουλιαγμένη γνωρίζω τη φιλοσοφία της, τι ζητά. Η προετοιμασία μας για τη Βουδαπέστη ήταν μικρή, εκεί δώσαμε αρκετά παιχνίδια και είδαμε τα λάθη μας, τι έπρεπε να δουλέψουμε.

water polo women

Τώρα για το ευρωπαϊκό είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε, κάναμε κοινές προετοιμασίες, πήραμε μέρος στο τουρνουά του Σάσαρι στην Ιταλία και τα αποτελέσματα αποδίδουν καρπούς εδώ στο Σπλιτ.

Το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο και όλες μας θέλαμε αυτή η κούραση, οι κόποι μας να αποφέρουν στο τέλος ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» τονίζει η Ιωάννα Χυδηριώτη.

«Με πάθος και ψυχή πάμε για το χρυσό»

Το μετάλλιο για την εθνική ομάδα έχει εξασφαλιστεί μετά τη νίκη στον ημιτελικό της Τετάρτης επί της Ιταλίας με 12-9, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

«Πριν από τον ημιτελικό η Αλεξία μάς τόνισε πως η Ιταλία είναι μια ομάδα με χαρακτήρα, όμως και εμείς δείξαμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η εθνική ομάδα.

metallio

Παίξαμε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση, δεν είναι μόνο ποιες κοπέλες έβαλαν γκολ, είναι η συνολική δουλειά, από την άμυνα με την Ιωάννα Σταματοπούλου να είναι εξαιρετική στο τέρμα, τα μπλοκ που βγήκαν, το πώς δούλεψαν τα συστήματα στην επίθεση.

Τώρα έχουμε τον τελικό με την Ισπανία, μια υπερδύναμη, με μια πολύ δυνατή φουνταριστή, τη Λέιτον, αλλά και με κάποιες επικίνδυνες παίκτριες στην επίθεση.

Προφανώς όλα αρχίζουν από την άμυνα, θα προσπαθήσουμε με κάποιες συνδυαστικές άμυνες να τις περιορίσουμε, όμως πέρα από τα συστήματα, αυτό που μετρά είναι το πάθος, η ψυχή που θα δείξουμε, με την ελληνική τρέλα πάμε για το χρυσό» καταλήγει η Ιωάννα Χυδηριώτη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]