Xristina_Siouth
04/04/2022
ΠΟΛΟ

Χριστίνα Σιούτη στο GWomen: «Δεν υπήρχε άγχος, απλά ήθελα να μπω και να παίξω»

Δημήτρης Ντζάνης

Η Χριστίνα Σιούτη πριν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας της, μετρά ήδη δύο κατακτήσεις στην Euroleague.

Η Χριστίνα Σιούτη καλά-καλά δεν έχει κλείσει τα 18 έτη και ήδη έχει κατακτήσει δύο τίτλους Euroleague με τον Ολυμπιακό στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η διεθνής αμυντικός έχει τη δική της σημαντική συμμετοχή στις επιτυχίες της πειραϊκής ομάδας, δίνοντας τις δικές της μάχες το προηγούμενο διήμερο με τις φουνταριστές της Ουίπεστ και της Σαμπαντέλ, αντίστοιχα στο Final 4 της διοργάνωσης στον Πειραιά.

«Το συναίσθημα ήταν τρομερό με όλον αυτόν τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει, με την ενέργεια που μας έδωσε καταφέραμε να κάνουμε το back to back, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς» τονίζει αρχικά στο GWomen η Χριστίνα Σιούτη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της η παίκτρια ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του τελικού, απέναντι στις πολύπειρες παίκτριες της Σαμπαντέλ και ιδιαίτερα στο μαρκάρισμα της Μάικα Γκαρσία.

«Δεν υπήρχε άγχος, δεν ένιωθα πίεση, απλά ήθελα να μπω να παίξω» τονίζει η Χριστίνα Σιούτη και συνεχίζει «ο κόσμος μάς εμπνέει πάντα, μπήκαμε να παίξουμε έναν τελικό, γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Η άμυνα ήταν το δυνατό μας σημείο, ήμασταν πιο συγκεντρωμένες από τον ημιτελικό, ήταν ένας βασικός παράγοντας για τη νίκη».

Όταν ο Ολυμπιακός κατακτούσε την πρώτη Euroleague το 2015, η Σιούτη δεν είχε σχέση με το άθλημα. «Τότε δεν είχα ξεκινήσει καν το πόλο, αλλά έχω δει εκείνο τον τελικό με τη Σαμπαντέλ» λέει η Χριστίνα Σιούτη.

Αφιερώνοντας το τρόπαιο δεν ξέχασε τον Χάρη Παυλίδη, που την έβαλε στην ομάδα. «Αφιερώνω το κύπελλο στους γονείς μου, στον κόσμο μας στον προπονητή μας και στον κύριο Χάρη που μας λείπει πολύ και έχει τεράστια συμβολή σε αυτή την επιτυχία» κατέληξε η αμυντικός του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]