Xrysh_Diamantopoulou
04/04/2022
ΠΟΛΟ

Χρυσή Διαμαντοπούλου στο GWomen: «Η θέληση μεταφράζεται στο πώς παίζεις άμυνα»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η βασική τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων, μίλησε στο GWomen μετά την εμφατική επικράτηση επί της καταλανικής Σαμπαντέλ, για το πώς βίωσε την ευρωλίγκα του 2015 και τη φετινή, την πρώτη της σκέψη μετά τη λήξη του αγώνα, το πού κρίθηκε το παιχνίδι. 

Παρούσα και το 2015. Στην ίδια θέση, κάτω από τα γκολποστ. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης. Στο ίδιο γήπεδο. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου αγάπησε το πόλο ούσα στις ακαδημίες του Πανιωνίου και φορά το ερυθρόλευκο μαγιό και το σκουφάκι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο από το 2011. Αρχικά στις μικρές ομάδες του συλλόγου κι εν συνεχεία -από το 2013/14- σε αυτή των γυναικών. Ήταν εκεί στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Len Trophy) το 2014, στην πρώτη ευρωκούπα της ομάδας του Πειραιά. Εκεί και στην πρώτη Euroleague το 2015.

PoloΛίγα πράγματα διέφεραν σε εκείνον τον τελικό, πριν από επτά χρίνια... Λίγα μα άκρως σημαντικά για την πλοκή της ιστορίας. Βλέπετε στην πρώτη κατάκτηση, ο Ολυμπιακός μπήκε στην πισίνα του Παπαστράτειου ως αουτσάιντερ. Μπήκε για να διαψεύσει τα στατιστικά. Μπήκε και είδε την αντίπαλό του να αποκτά προβάδισμα τριών τερμάτων (4-1). Μα τελικά ανέτρεψε το σκορ, με την κερκίδα να «φλέγεται» και την πρώτη Euroleague -δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα μετά το Len Trophy- να έρχεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η βασική τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων, μίλησε στο GWomen μετά την εμφατική επικράτηση (11-7) επί της καταλανικής Σαμπαντέλ, το απόγευμα της Κυριακής (03/04) για το πώς βίωσε την ευρωλίγκα του 2015 και τη φετινή. Τον κόσμο, το «κλειδί» στην αναμέτρηση και την πρώτη της (μη) σκέψη όταν άκουσε το σφύριγμα της λήξης!

«Είχαμε τρομερή θέληση και αποφασιστικότητα. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά και για τα δύο παιχνίδια (σ.σ. του Final4). Περισσότερο ήμασταν έτοιμες πνευματικά. Ξέραμε τί θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε παίξει εξάλλου και με τις δύο ομάδες αρκετές φορές, δεν ήταν κάτι άγνωστο. Ναι υπάρχουν αλλαγές, αλλά προσαρμοστήκαμε όπως έπρεπε», ήταν το πρώτο σχόλιο της 27χρονης κίπερ η οποία ξεκίνησε τον αγώνα με 4/4 επεμβάσεις!

«Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Το στοιχείο της άμυνα είναι ουσιαστικά το πόσο πολύ θέλεις να παίξεις. Η θέληση μεταφράζεται στο πώς παίζει άμυνα, οπότε αυτό ήταν το βασικό συστατικό που έφερε τη νίκη», τόνισε σχετικά με το πού κρίθηκε τελικά το παιχνίδι. Στο οποίο ο Ολυμπιακός «υπηρέτησε» πιστά τον ρόλο του φαβορί, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το άφησε σε κανένα σημείο. Μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού στο Παπαστράτειο που «βούλιαξε» από 1.000 και πλέον «τρελούς» που το έχουν «βαφτίσει» τρελοκομείο και είναι παρόντες σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας!

«Ο κόσμος μας έδωσε τρομερή ενέργεια κάτι που πέρυσι μας έλειψε πολύ. Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική. Μας δίνει δύναμη, ανάσα. Μας επηρεάζει. Είναι τρομερό να παίζεις με τέτοια ατμόσφαιρα. Εκτός από τους ανθρώπους σου που έρχονται και σε παρακολουθούν μέσα στο κολυμβητήριό σου, είναι τρομερή η ατμόσφαιρα και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε μόνο εμείς απόλυτα. Που είμαστε μέσα στο νερό. Όλη αυτή η ενέργεια που σου μεταφέρουν είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εύχομαι να ζήσουμε κι άλλες τέτοιες στιγμές γιατί νομίζω ότι οι αθλητές λίγες φορές ζούνε αυτό το τόσο πάθος», τόνισε η Χρυσή σχετικά με τον παλμό που έδωσε ο κόσμος των Πειραιωτών και ύστερα μας διευκρίνισε ότι ο λόγος που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μισό του αγώνα από την Ιωάννα Σταματοπούλου ήταν καθαρά θέμα τακτικής και rotation του «μαέστρου» Αλεξάνταρ Τσίριτς που πέρασε την δεύτερη τερματοφύλακα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα.

Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από τις πολύ δυνατές μάχες, τα μπλοκ, τις αποκρούσεις. Σταδιακά, από τη δεύτερη περίοδο έγινε πολύ δυνατό με τους διαιτητές να χρεώνουν εκατέρωθεν ποινές. Η Σαμπαντέλ μείωσε τη διαφορά στα δύο τέρματα (6-4) κι εκεί φώναξε «παρών» η συναθλήτρια της Χρυσής που είχε περάσει κάτω από τα γκολποστ. Όταν η κλεψύδρα του χρόνου άδειασε και το ρέφερι σφύριξε τη λήξη, μάλλον δεν υπήρχε χρόνος και χώρος στο μυαλό των Ερυθρόλευκων για σκέψεις!

«Η πρώτη σκέψη που έκανα... βασικά δεν ξέρω καν αν σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή. Ήμουν θολωμένη από τη χαρά μου. Απλά αγκαλιαζόμουν και φιλιόμουν με τα κορίτσια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κίπερ του Ολυμπιακού.

Xrysh_Diamantopoulou

Ήδη από το καλοκαίρι του 2011, στα 16 της χρόνια, η Χρυσή Διαμαντοπούλου είδε πώς είναι η κορυφή της Ευρώπης, όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια με την εθνική Νεανίδων, στην πρώτη από τις πολλές που ακολούθησαν μεγάλες στιγμές της καριέρας της σπουδαίας πορτιέρε. Έκτοτε μετράει 7 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Κύπελλα, 2 Euroleague, 1 Len Trophy και την τιμή να θεωρείται μία εκ των καλύτερων κίπερ του κόσμου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]