Η Φράγκου

Ευαγγελία Φράγκου: Στα 19 της λατρεύει να... συλλέγει μετάλλια

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Ευαγγελία Φράγκου μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ, με την πρώτη στα 19 της χρόνια να αφήνει ήδη έντονο το αποτύπωμά της στην κωπηλασία.

Τα φώτα στα ολυμπιακά αθλήματα πέφτουν πάντα πάνω στα μεγάλα ονόματα, όμως αν ρίξει μια ματιά κανείς στη κωπηλασία και το το έχει καταφέρει η Ευαγγελία Φράγκου εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί.

Η 19χρονη αθλήτρια από τα Γιαννιτσά μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κ23 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βαρέζε της Ιταλίας, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα επιτεύγματά της τους τελευταίους 12 μήνες.

 Μπούρμπου και Φράγκου

Αυτό που έκανε πέρυσι η Φράγκου, είναι από τα κατορθώματα που πολύ σπάνια βλέπουμε, ειδικά στην Ελλάδα.

Κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και στις 4 μεγάλες διοργανώσεις που διεξήχθησαν μέσα στο 2021, είτε στο απλό, είτε στην δίκωπο! Αναδείχθηκε «χρυσή» στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων, «χρυσή» στο Ευρωπαϊκό Κ23 και «χάλκινη» στο Παγκόσμιο νεανίδων και το Παγκόσμιο Κ23!

Χθες ήρθε και τρίτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτό των Κ23 με παρτενέρ την Μπούρμπου. Το εντυπωσιακό είναι πως έχει κερδίσει όλα αυτά τα μετάλλια με τρεις διαφορετικές παρτενέρ (ένα είναι στο απλό σκιφ), ενώ και το 2020 είχε φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό νεανίδων.

Εξι μετάλλια σε διάστημα δύο ετών και μάλιστα… μαζεμένα από την αθλήτρια του ΝΟ Γιαννιτσών η οποία είναι από τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως και αναμένεται να κάνει μεγάλα πράγματα την επόμενη δεκαετία.

Συγκεκριμένα, πέρυσι πέτυχε τα εξής:

  • Στο Ευρωπαϊκό Κ23, με την Αναστασιάδου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης στο διπλό σκιφ.
  • Κατέκτησε ακόμη το χάλκινο στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας, αλλά με συναθλήτρια την Αραμπατζή
  • Το χρυσό στο Ευρωπαϊκό εφήβων – νεανίδων με δίδυμο την Νατσούλα
  • Το χάλκινο στο μονό σκιφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων.

Δίδυμο… 9 χρυσών οι Μπούρμπου και Φράγκου

Χθες (29/7) μαζί με την 22χρονη Μπούρμπου η… συνταγή ήταν αλάνθαστη. Η Μπούρμπου αν και 22 ετών μόλις, είχε ήδη στη συλλογή της έναν παγκόσμιο τίτλο στην ίδια διοργάνωση από το 2019, ένα χρυσό από το Παγκόσμιο νεανίδων το 2018, επίσης χρυσό από το Ευρωπαϊκό νεανίδων την ίδια χρονιά, αλλά και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2019.

Μπούρμπου και Φράγκου

Με λίγα λόγια, Φράγκου και Μπούρμπου έχουν συνολικά στη συλλογή τους 9 χρυσά και 3 χάλκινα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) κι ακόμη δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των γυναικών επίσημα!

Να τονιστεί πως πέρυσι μαζί με την Κυρίδου, έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και στον τελικό κατέκτησαν την 5η θέση. Μάλιστα, χθες κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ που είχε στην κατηγορία μαζί με την Κυρίδου, αλλά αυτή τη φορά με την Φράγκου, με την οποία κάνουν προπόνηση μαζί μόλις για έναν μήνα!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]