Η Τίνα Πουντζέλ δεν μπορούσε να πιέσει άλλο το μυαλό και το σώμα της και αποσύρθηκε

Η Τίνα Πουντζέλ δεν μπορούσε να πιέσει άλλο το μυαλό και το σώμα της και αποσύρθηκε

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης των καταδύσεων, Τίνα Πουντζέλ, δεν μπορούσε να πιέσει άλλο τον εαυτό της για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο και έτσι πολύ συνειδητά αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στέλνοντας παράλληλα ένα σημαντικό μήνυμα.

Ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός, δεν μπορεί να μην είναι άλλωστε όταν καλείται κανείς να είναι στην καλύτερη φόρμα της ζωής του και να παραμένει αλάνθαστος. Αυτό ήταν κάτι που η… «γήινη» πρωταθλήτρια Τίνα Πουντζέλ δεν μπορούσε άλλο να κάνει.

Η Γερμανίδα, χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram πως δεν θα συνεχίσει άλλο τον πρωταθλητισμό και πως αυτό το κεφάλαιο κλείνει για εκείνη, σε ηλικία 27 ετών. H Πουντζέλ έχει ανέβει σε βάθρο Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Γκουανγκτζού 2019, μεικτό) ενώ έχει αναδειχθεί και επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης με τις πιο πρόσφατες το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Κανείς θα έλεγε πως είναι ακόμη μικρή σε ηλικία για να αποσυρθεί και πως οι επόμενοι Ολυμπιακοί (Παρίσι 2024) είναι κοντά, θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί και να διεκδικεί ακόμη μία διάκριση με τις τέλειες βουτιές της. Όμως η ίδια, έχοντας βιώσει την πραγματική πίεση των Ολυμπιακών Αγώνων εξηγεί πως δεν μπορεί να περάσει ξανά το ίδιο και έτσι η καλύτερη επιλογή είναι να σταματήσει. Ένα καρουζέλ που στην πρώτη φωτογραφία βλέπεις τη γεμάτη ευτυχία Πουντζέλ να κρατά με υπερηφάνεια το μετάλλιό της και στη δεύτερη την ίδια όταν ακόμη ήταν μικρό μωρό, στα χέρια των γονιών της, ανίκανη να σκεφτεί πως θα κατάφερνε ποτέ κάτι τόσο μεγαλειώδες.

«Το Ολυμπιακό μετάλλιο ήταν αυτό που ονειρευόμουν σε ολόκληρη την καριέρα μου και πίεσα το σώμα μου και το μυαλό μου πέρα από τα όρια για να καταφέρω το μεγαλύτερό μου όνειρο. Όταν το κατάφερα, με τη Λένα Χέντσελ, βίωσα την ύψιστη επιτυχία της καριέρας μου και το διασκέδασα όσο το δυνατόν περισσότερο! Έκανα ένα διάλειμμα μέχρι το τέλος του 2021 και μετά από αυτό επέστρεψα και διασκέδασα την προπόνηση και τους αγώνες περισσότερο από ό,τι πριν, πριν νιώσω πως κάτι έχει αλλάξει. Δεν μπορούσα να πιέσω το σώμα μου και το μυαλό μου περισσότερο. Ξέρω τι χρειάζεται για να είμαι στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσα να είμαι για τους Ολυμπιακούς και ειλικρινά δεν είμαι έτοιμη να κάνω ξανά αυτό το ταξίδι. Είμαι έτοιμη τώρα για το επόμενο κεφάλαιο» έγραψε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]