france

Women's EURO 2025: Περίπατος της Ολλανδίας, η τρομερή Γαλλία υπέταξε την Αγγλία σε τρία λεπτά

Μάρθα Χωριανοπούλου

Η Ολλανδία ξεκίνησε με το δεξί στο Women's Euro 2025, επικρατώντας 3-0 της Ουαλίας, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών. Από την άλλη, η Αγγλία, η υπερασπιστής του τίτλου, ηττήθηκε (2-1) από την τρομερή Γαλλία, η οποία σε μόλις τρία λεπτά έβαλε δύο γκολ.

Η Ολλανδία ήταν ανώτερη και νίκησε 3-0 την Ουαλία στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Women's Euro 2025. Η Βιβιάνε Μίεντεμα σημείωσε το 100ό της γκολ με την φανέλα της Εθνικής, ανοίγοντας το σκορ στο 45'+3'. Στο 48' η Πελόβα σκόραρε για το 2-0 και στο 57' η Μπρουχτς έβαλε το 3ο γκολ, κλείνοντας το σκορ. Η Ολλανδία κυριάρχησε, ενώ η Ουαλία, που έπαιξε το πρώτο της ματς σε Ευρωπαϊκό, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεση.

Ουαλία (Ράιαν Γουίλκινσον): Κλαρκ, Γκριν, Ρόμπερτς, Έβανς, Γούνταμ, Τζέιμς, Φίσλοκ (64’ Ρόβε), Λαντ, Χόλαντ (79’ Τζόουνς), Κέιν (64’ Μόργκαν), Μόργκαν (46’ Πάουελ)

Ολλανδία (Άντριες Γιόνκεν): Φαν Ντόμσελαρ, Κασπάρι (64’ Βιλμς), Γιάνσεν, Μπούρμαν (81’ Ντίκστρα), Μπρουχτς (71’ Σπίτσε), Γκρεν (64’ Μπάρτον), Φαν ντε Ντονκ (64’ Γκραντ), Καπτέιν, Πελόβα, Ρορντ, Μίεντεμα (71’ Μπέρενσταϊν)

Η Γαλλία έκανε την ανατροπή!

Η Γαλλία έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Euro 2025 και νίκησε την Αγγλία . Παρά την ακύρωση του γκολ της Ρούσο στο 16' για οφσάιντ, η Γαλλία κατάφερε να γυρίσει το ματς μέσα σε τρία λεπτά. Στο 36', η Κατότο άνοιξε το σκορ με μια εξαιρετική ενέργεια, και μόλις τρία λεπτά αργότερα, η Μαλιμόρε έγραψε το 2-0. Λίγο πριν το φινάλε η ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν έδειξε αντίδραση και στο 87΄' απάντησε διαποδός Γουαλς που κλείδωσε το τελικό 2-1.

Γαλλία (Λοράν Μποναντέι): Πεϊρό-Μανιέν, Ντι Αλμέιδα (80’ Εντονγκαλά), Λακράρ, Σομπάτ, Μπασά, Καρσαουί (80’ Τολετί), Ζεαν-Φρανσουά, Γκεϊορό, Μπαλτιμόρ (62’ Μαλάρ), Κατοτό (62’ Ματέο), Κασκαρινό (62’ Ντιανί)

Αγγλία (Σαρίνα Βίγκμαν): Χάμπτον, Μπρονζ, Γουίλιαμσον, Γκρίνγουντ (86’ Αγκιεμάνγκ), Κάρτερ (60’ Τσαρλς), Τζέιμς (60’ Τουν), Γουολς, Στάνγουεϊ (77’ Κλίντον), Μιντ (60’ Κέλι), Ρούσο, Χεμπ

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]