asteras_aek

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ προβιβάστηκαν στην Α'Εθνική

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης και της ΑΕΚ, μετά τις νίκες επί των Φείδωνος Άργους και Νέων Ατρομήτου αντίστοιχα στους επαναληπτικούς αγώνες για τα μπαράζ ανόδου σφράγισαν τα εισιτήριά τους για την Α' Εθνική κατηγορία!

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ συμπλήρωσαν το παζλ ανόδου στην Α' Εθνική κατηγορία γυναικών ακολουθώντας τις Σειρήνες Γρεβενών και τον Παναθηναϊκό που είχαν εξασφαλίσει απευθείας είσοδο στην Women's Football League -η οποία του την επόμενη σεζόν θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων- από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β'.

Στον 2ο όμιλο, η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Φείδωνα Άργους, έφτασε τους 41 βαθμούς και πανηγύρισε την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» στην πρώτη σεζόν σύστασής της. Μετά το τέλος του αγώνα, που κρίθηκε από το γκολ της Χριστοφορίδη στο 16ο λεπτό, ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας, παρουσία του εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, κ. Δημήτρη Μπάκου και η φιέστα τίτλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»!

Στον 3ο όμιλο, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 των Νέων Ατρομήτου, με πρωταγωνίστριες τις Βασιλακοπούλου και Στεφάτου, έφτασαν τους 44 βαθμούς και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία της χώρας με το πάρτι να στήνεται στο «Δημοτικό Γήπεδο Τραχώνων», όπου έδωσαν το παρών αρκετοί φίλοι της Ένωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω τμήμα μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να ανέβει ισάριθμες κατηγορίες!

Να σημειωθεί πως μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων προβιβάζονται στην Α΄κατηγορία οι τέσσερεις πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων, με τις εξής διαφοροποιήσεις: α) σε όποιον από τους τέσσερις Ομίλους υπάρχει διαφορά βαθμολογίας της 1η ςομάδας από την 2η ομάδα, έξι βαθμούς και άνω, πρωταθλήτρια ομάδα χρίζεται κανονικά η ομάδα που θα είναι πρώτη στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της κανονικής περιόδου και θα προβιβαστεί στην Α΄ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024. β) Στην περίπτωση που η διαφορά βαθμολογίας της 1ης ομάδας από την 2η ομάδα, είναι πέντε (05) βαθμούς και κάτω, θα διεξαχθεί μεταξύ τους διπλός αγώνας μπαράζ, αλλά οι δύο ομάδες θα διατηρούν την βαθμολογία τους και οι βαθμοί που θα αποκτήσουν από τους αγώνες μπαράζ θα προστεθούν σε αυτήν ώστε να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]