Με επιτυχία διεξήχθη, η 1η Ημερίδα με τίτλο «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα» που διοργάνωσε το ινστιτούτο ΑΜΙΛΛΑ, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το ειδησεογραφικό portal pelop.gr και ο PELOPONNISOS FM 104.1, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ Αχαΐας) και την υποστήριξη του Girl Power Academy Greece.
Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν το ποδόσφαιρο γυναικών, ως το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως και για τις γυναίκες. Αναπτύχθηκαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμοί τόσο για οργανωτικά ζητήματα, όσο και για ιατρικά. Έγινε επίσης αναφορά σε σημαντικά ιστορικά στοιχεία για το ποδόσφαιρο γυναικών που έχει τις ρίζες του βαθιά το παρελθόν και οι προβολείς στράφηκαν και στα εντυπωσιακά βήματα που κάνει το άθλημα πανευρωπαϊκά τα τελευταία χρόνια.

Πρώτος πήρε τον λόγο απευθύνοντας χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων συνεχάρη την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για την διοργάνωσης της ημερίδας. Αμέσως μετά χαιρετισμό έκανε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε τοπικό επίπεδο του του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου γυναικών, αναφερόμενος στο Δημήτρη Σουγλέρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος προπονητής γυναικείας ομάδας στην Πάτρα!
Ο ίδιος ο κ. Σουγλέρης, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τέτοιες ημερίδες το ποδόσφαιρο γυναικών μπορεί να ξαναβρεί τη δυναμική του στο μέλλον. Αναφέρθηκε πρώτη ομάδα στην Αχαΐα που ξεκίνησε το 2000, ενώ σήμερα υπάρχουν τέσσερις ομάδες στην πόλη (οι 3 με παρουσία στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής). Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης, Τάκης Παπαδόπουλος, συνεχάρη τις ομάδες και την Ομοσπονδία για το έργο τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων-Κορασίδων Γιώργος Παπακώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη άνοδο που έχει κάνει το ποδόσφαιρο γυναικών σε όλη την Ευρώπη συμπαρασύροντας και τη χώρα μας. Ξεκίνησε την τοποθέτησή του διευκρινίζοντας ότι ο δόκιμος όρος ειναι «ποδόσφαιρο γυναικών» και όχι «γυναικείο ποδόσφαιρο», τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο δεν χωρίζεται σε ανδρικό και γυναικείο, απλά υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που παίζουν ποδόσφαιρο.
Αναφέρθηκε δε στους βασικούς άξονες, που σηματοδοτούν την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα εκ των οποίων ο ένας είναι η ανοδική πορεία του ποδόσφαιρου γυναικών παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Τέλος επισήμανε τη κοινωνική διάσταση του αθλήματος, καθώς οι γυναίκες μπορούν να πάρουν την θέση τους μέσω του ποδοσφαίρου στη κοινωνία και να ξεφύγουν από τα στερεότυπα
Το δικό του σχόλιο έκανε ο Κώστας Αγγελόπουλος, μέλος της επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για να υπάρξει αναβάθμιση στο ποδόσφαιρο γυναικών, τονίζοντας την ανάγκη συμβολής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο Άγγελος Δανιήλ, πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο οποίος στάθηκε στο θέμα της έλλειψης υποδομών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την «άνθιση» του ποδοσφαίρου γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της τοξικότητας που υπάρχει στους άνδρες με την ευχή μελλοντικά να μην μεταβιβαστεί και στις γυναίκες.
Την δική της εμπειρία κατέθεσε και η Αριστέα Ρόμπολα, πρόεδρος επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών, ΕΠΣ Αχαΐας, μέλος της ΕΙΠ της ΕΠΟ η οποία έχει συνοδέψει αρκετές φορές αποστολές γυναικείων ομάδων στο εξωτερικό.
Ξεχωριστό «χρώμα» στην εκδήλωση έδωσε η Κατερίνα Φαλίδα, προπονήτρια αναπτυξιακών ομάδων στην Εθνική Σιγκαπούρης, η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε για να γίνει προπονήτρια σε εθνικές ομάδες, όμως τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση και ελπίδα για το μέλλον.

Στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η γυναίκα να αποκτήσει τον ρόλο που πρέπει στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε η Χριστίνα Κορομηλά, Ιδρυτικό μέλος του Girl Power Academy Greece. Η Χριστίνα Κορομηλά μίλησε για τις δράσεις του Girl Power Academy Greece, πως δημιουργήθηκε και πως ήρθε στην Ελλάδα. Ανέλυσε τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα, αλλά και πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τους όρους τους παιχνιδιού.
Τέλος υπήρξαν σχόλια από τον προπονητή του Ίκαρου Πετρωτού, Αντώνη Ζήκο, από τον υπεύθυνο της γυναικείας ομάδας του Ατρόμητου Ζαρουχλεϊκων, Νίκο Καλαντζή, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή του Αρη Πατρών, Γιάννη Ρηγόπουλο οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έκαναν φέτος οι ομάδες τους.
Ερωτήσεις έκαναν κλείνοντας την ημερίδα, προπονητές ακαδημιών, αλλά και αθλήτριες ομάδων, καταθέτωντας προβληματισμούς στον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Παπακώστα, αλλά και στον Κώστα Αγγελόπουλο.
Εκτός από τους φορείς, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων από τον Ικαρο Πετρωτού, τον Ατρόμητο Ζαρουχλεϊκων, τον Άρη Πατρών, τους Λύκους Αιγιαλείας, τον Πήγασο Μπεγουλακίου, το Αετό Ρίου, την Παναχαϊκή αλλά και ο υπεύθυνος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Τάκης Γεωργακόπουλος, κ.α.
Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ήταν το GWomen.