Η FIFA απαγορεύει στις παίκτριες της εθνικής Γερμανίας να φορούν το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου!

Η FIFA απαγορεύει στις παίκτριες της εθνικής Γερμανίας να φορούν το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Αλεξάντρα Ποπ φορά εδώ και χρόνια το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου σε διεθνείς αγώνες για την εθνική ομάδα γυναικών της Γερμανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτό το καλοκαίρι δεν της επιτρέπεται να το κάνει!

Από τις αρχές Μάρτη, η FIFA και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας βρίσκονταν σε συνομιλίες για να αποφευχθεί η διαμάχη σχετικά με το περιβραχιόνιο «One Love» στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα ο Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στη γενική συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) το Σάββατο (04/03), δήλωνε ότι θα βρεθεί μια «λύση» πριν από το Μουντιάλ.

Σήμερα (29/03) η «Bild» αποκαλύπτει ότι η FIFA ενημέρωσε την DFB (γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία), ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα χρώματα της αλλελεγγύης απαγορεύεται!

«Η FIFA μας ενημέρωσε ότι θέλει όλα τα συμμετέχοντα έθνη να φορούν το περιβραχιόνιο του αρχηγού της FIFA με την εκστρατεία της FIFA», λέει η προπονήτρια της εθνικής ομάδας Μάικα Φίσερ. Το DFB έχει ρωτήσει για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εξαίρεση. Η FIFA το απέρριψε αμέσως. Πληροφορίες για πιθανές ποινές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι καμία γυναίκα αρχηγός δεν μπορεί να φοράει διαφορετικό περιβραχιόνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το επίσημο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αγγλίας επιτράπηκε στην DFB να δηλώσει το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου πριν από το τουρνουά κι η UEFA το ενέκρινε. Η Αλεξάντρα Ποπ, πρώτη σκόρερ της Γερμανίας, σκόραρε στον μεγάλο τελικό με το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου στο αριστερό της μπράτσο.

Τον Φεβρουάριο, η DFB συζήτησε το θέμα με το ομαδικό συμβούλιο της εθνικής ομάδας γυναικών. Η απόφαση που ελήφθη είναι να συναινέσουν με τις απαιτήσεις της FIFA δεδομένου ότι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι χώρες φιλικές προς την LGBTQ+ κοινότητα και μια τέτοια πράξη αλληλεγγύης δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο στο Κατάρ τον χειμώνα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στους διεθνείς αγώνες μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, η αρχηγός της Γερμανίας θα συνεχίσει να φοράει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]