Ερβέ Ρενάρ: Αναλαμβάνει το «τιμόνι» της εθνικής Γαλλίας γυναικών

Ερβέ Ρενάρ: Αναλαμβάνει το «τιμόνι» της εθνικής Γαλλίας γυναικών

Μαριλένα Καλόπλαστου

Ο προπονητής του θαύματος της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την εθνική γυναικών της Γαλλίας.

Η «αποστασία» τριών βασικών παικτριών της Εθνικής Γαλλίας οδήγησε στην απόλυση της Κορίν Ντιάκρ από προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών της Γαλλίας, εξαιτίας αυτού που η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περιέγραψε ως «ένα πολύ σημαντικό χάσμα» με τις παίκτριες.

Οι «μπλε» αναζητούσαν τον προπονητή που θα τις οδηγήσει στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας το καλοκαιίρι και σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του RMC Sport όσο και του The Athletic, ο νυν προπονητής της εθνικής ανδρών της Σαουδικής Αραβίας Ερβέ Ρενάρ είναι κοντά στο να χριστεί νέος κόουτς της ομάδας!

Το βρετανικό «Athletic» αναφέρει ότι οι παίκτριες της Γαλλίας είναι ευχαριστημένες με την επιλογή του Ρενάρ ως προπονητή, με τον διορισμό του να ανακοινώνεται μόλις επιτευχθεί συμφωνία με την Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την RMC Sport, οι διαπραγματεύσεις με τους Σαουδάραβες κινούνται σε "θετική" κατεύθυνση.

Προετοιμασίες φέρεται να γίνονται και για το πιθανό backroom staff του Ρενάρ, που θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ νίκησε την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]