janktos_wife

Γιάκουμπ Γιάνκτο: Η πρώην σύζυγός του τον στηρίζει δημόσια

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Μαρκέτα Οτομάνσκα πρώην σύζυγος του Γιάκουμπ Γιάνκτο δείχνει την υποστήριξή της στον 27χρονο ποδοσφαιριστή που ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Στο ποδόσφαιρο ακόμα και σήμερα χρειάζεται τεράστιο θάρρος για κάποιον επαγγελματία να μιλήσει για την σεξουαλικότητά του. Ο Γιάκουμπ Γιάνκτο το έπραξε χθες (13/02) σε ένα συγκινητικό βίντεο στα social media. Ο Τσέχος χαφ της Χετάφε που επί του παρόντος αγωνίζεται δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, προχώρησε στην πιο προσωπική εξομολόγηση, κι έκανε έτσι ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη ενός στόχου που είναι η αποδοχή και η συμπερίληψη.

Τα μηνύματα δεν έχουν σταματήσει έκτοτε στα κοινωνικά δίκτυα, αν και το πιο χαρακτηριστικό είναι η υπερηφάνεια που μοιράστηκε η πρώην σύζυγός του, Μαρκέτα Οτομάνσκα. «Είμαι πολύ περήφανη που μπόρεσε να συγκεντρώσει τη δύναμη να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλικότητά του». Έτσι ξεκινά έτσι η νεαρή γυναίκα τις δηλώσεις του λίγες ώρες αφότου ο Γιάνκτο δημοσίευσε το βίντεο με την αλήθεια του την οποία θέλησε να μοιραστεί.

«Είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που το ανακοινώνει. Οι μόνοι που το έχουν παραδεχτεί είναι αυτοί που έχουν αποσυρθεί, όλοι οι άλλοι το κρατούν μυστικό... Φοβούνται τι θα πει ο κόσμος», συνέχεισε η Μαρκέτα στο τσέχικο «Idnes».

Ο Γιάνκτο και η Οτομάνσα είχαν σχέση για χρόνια και μάλιστα απέκτησαν και έναν γιο που σήμερα είναι τριών ετών, μέχρι που τον Νοέμβριο του 2021 αποφάσισαν να χωρίσουν. «Προτιμώ να μείνω στο περιθώριο, έστω και μόνο για τον γιο μας, που θα πρέπει να μεγαλώσει μαζί του. Είναι απλά η ιστορία του Γιάκουμπ, η εξομολόγησή του», πρόσθεσε.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Μαρκέτα ήταν το μεγάλο στήριγμα του Γιάνκτο και ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους στους οποίους εξομολογήθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Όταν ο Γιάκουμπ μου το είπε, μου έδωσε επίσης μεγάλη ελευθερία. Το σημαντικό τώρα είναι ότι είναι ασφαλής και ευτυχισμένος. Σίγουρα θα νιώσει ανακουφισμένος και τίποτα δεν θα τον διαβρώσει από μέσα».

Η Μαρκέτα δεν κρύβει ότι ο 27χρονος φοβόταν πολύ για τις συνέπειες και τις πιθανές διακρίσεις που μπορεί να υποστεί. «Φοβόταν ότι οι άνθρωποι δεν θα τον αποδέχονταν όπως είναι. Είχε άγχος γι' αυτό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα τον αγαπούν όπως και τώρα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να είναι καλός μαζί τους».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]