Μπαρτσελόνα: Βανδάλισαν την τοιχογραφία της Πουτέγιας στην Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα: Βανδάλισαν την τοιχογραφία της Πουτέγιας στην Βαρκελώνη

Το γκράφιτι που φιλοτεχνήθηκε για να αναγνωρίσει το ταλέντο και την αξία της Αλέξια Πουτέγιας στη Βαρκελώνη βανδαλίστηκε με ύβρεις και προσβλητικές εκφράσεις κατά της αθλήτριας και κατά του ποδοσφαίρου γυναικών συνολικά.

Η ανοησία και η «ματσίλα» έκαναν και πάλι την εμφάνισή του στον αθλητισμό. Η τοιχογραφία με τη φιγούρα της αρχηγού της Μπαρτσελόνα κατόχου δύο «Ballon d'Or» Αλέξια Πουτέγιας βανδαλίστηκε με ύβεις και προσβολές.

Στο στόχαστρο μπήκε τόσο η ίδια η Ισπανίδα μεσοεπιθετικός όσο και συνολικά το ποδόσφαιρο γυναικών. Πάνω στο πρόσωπο της έμπειρης άσου μπορεί κανείς να διαβάσει εκφράσεις όπως «φεμιναζί», «δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο ούτε θηλυκό» ή «λεσβίες».

Το γκράφιτι δείχνει την Αλέξια ντυμένη ως Superwoman και με το σύνθημα Follow your dreams (Ακολούθησε τα όνειρά σου) και σχεδιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο λίγο μετά την πρώτη Χρυσή Μπάλα της Καταλανής και με στόχο να την παρουσιάσει ως σημείο αναφοράς για εκατομμύρια κορίτσια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η ατυχής επίθεση ήρθε κάποιες μέρες μετά και την παράδοση του τροπαίου του ισπανικού Σούπερ Καπ στη γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα (μετά την επικράτησή της με 3-0 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ), στην τελετή της οποίας τα μετάλλια βρίσκονταν σε ένα τραπέζι και οι παίκτριες έπρεπε να παιρνούν οι ίδιες και να τα φοράνε. Μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτό που είδαμε να συμβαίνει στον τελικό του Σούπερ Καπ ανδρών, που διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]