sam_kerr

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Ξεκίνησε η διάθεση εισιτηριών, πάνω από μισό εκατ. έξι μήνες πριν το τουρνουά!

Έξι μήνες πριν από τη μεγάλη σέντρα, πάνω από μισό εκατομμύριο εισιτήρια έχουν πωληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Φυσικά απομένουν ακόμη πολλά και κανένας αγώνας δεν έχει εξαντληθεί, συμπεριλαμβανομένου του τελικού στο Σίδνεϊ, αλλά οι πωλήσεις των εισιτηρίων για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο των Γυναικών ξεκίνησαν «εξαιρετικά» όπως επισημαίνει η διοργανώτρια αρχή με πάνω από 500.000 να έχουν ήδη κάνει «φτερά».

Με επικεφαλής τους οπαδούς από τις διοργανώτριες χώρες, εισιτήρια έχουν αγοραστεί μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 120 χώρες για το τουρνουά που αρχίζει στις 20 Ιουλίου και για πρώτη φορά συμμετέχουν 32 ομάδες.

Η Fifa ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το ορόσημο των 500.000 εισιτηρίων ξεπεράστηκε την περασμένη εβδομάδα και, με 184 ημέρες να απομένουν μέχρι την έναρξη του τουρνουά στο Eden Park του Όκλαντ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια θετική αρχή στις πωλήσεις εισιτηρίων, αν και απέχει ακόμη αρκετά από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στοχεύει να πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια για τη διοργάνωση του 2023, ξεπερνώντας το όριο των 1,35 εκατομμυρίων που είχε τεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2015 στον Καναδά. [Το τουρνουά στη Γαλλία πριν από τέσσερα χρόνια προσέλκυσε συνολικά 1,13 εκατομμύρια φιλάθλους].

Δεν έχουν κυκλοφορήσει όλα τα εισιτήρια στο κοινό και αναμένεται να διατεθούν πολλά περισσότερα τους επόμενους μήνες, μεταξύ άλλων για τα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως ο τελικός της 20ής Αυγούστου στο Stadium Australia του Σίδνεϊ, χωρητικότητας 83.500 θέσεων.

Η Αυστραλία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την εκστρατεία της εναντίον της Ιρλανδίας στο μικρότερο στάδιο Allianz Stadium, το οποίο χωράει 45.000 άτομα, αλλά δεδομένης της αρχικής μεγάλης ζήτησης για εισιτήρια, η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής στο Stadium Australia, μια κίνηση που έχει την υποστήριξη του Football Australia.

Οι Ιρλανδοί όσο και οι Καναδοί φίλαθλοι είναι μεταξύ των 10 πρώτων αγοραστών εισιτηρίων μέχρι στιγμής, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, η Αγγλία, το Κατάρ, η Γερμανία, η Κίνα και η Γαλλία.

Η γενική γραμματέας του παγκόσμιου οργάνου για το ποδόσφαιρο, Fatma Samoura, δήλωσε ότι οι πωλήσεις των εισιτηρίων ξεκίνησαν «εξαιρετικά» και ότι η ώθηση για την εξασφάλιση θέσεων ανέδειξε τη «φανταστική έλξη του γυναικείου παιχνιδιού και το πάθος που προκαλεί στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οπαδισμό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]