Λίνα Σουλούκου

Λίνα Σουλούκου: Μία Ελληνίδα στη διοίκηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA, Λίνα Σουλούκου, θα δώσει το παρών στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women, όπου θα μιλήσει για τη δική της ιστορία στον αθλητισμό σε έναν πλήρως ανδροκρατούμενο χώρο, από το panel του Εquality.

Η Λίνα Σουλούκου μεγάλωσε μέσα σε μια αθλητική οικογένεια καθώς ο μπαμπάς της ήταν τερματοφύλακας και αργότερα προπονητής. Η ίδια ασχολήθηκε με το βόλεϊ, ούσα επιτυχημένη αθλήτρια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Το 2007 ίδρυσε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο με την αδερφή της, Άσπα, αλλά πολύ γρήγορα υπηρέτησε ως γενικός σύμβουλος σε διαφορετικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Από το 2018 ως το τέλος της σεζόν 2021-2022 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το 2019 διορίστηκε ως η πρώτη Αντιπρόσωπος Διαφορετικότητας στην ΕυρωπαϊκήΕνωση Συλλόγων (ECA), έχοντας ρόλο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο το οποίο υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα. Είναι επίσης μέλος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ECA και της Κοινωνικής Ομάδας εργασίας της Επιτροπής Διαλόγου της UEFA καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΕΣ για τη «Σύμβαση της UEFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου». Από το 2021 είναι Πρόεδρος του Golden Boy Awards Panel (Tuttosport).

Μπορείτε να δείτε από κοντά την Λίνα Σουλούκου στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]