united_arsenal

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω Μουντιάλ, το ποδόσφαιρο γυναικών φωνάζει «παρών»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τα κορυφαία πρωταθλήματα ανδρών σε όλο τον κόσμο να έχουν πατήσει ένα πρωτόγνωρο pause, όχι όμως κι αυτά των γυναικών!

Στην Αγγλία, Premier League και Championship κατέβασαν ρολά, συνεχίζουν βέβαια η League One και η League Two όπως και το National League. Παρόμοια η κατάσταση και σε όλα τα άλλα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών ένεκα της πρωτοφανούς αυτής συνθήκης του χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ. Θα έχουμε πάλι δράση στα τέλη του Δεκέμβρη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταριούνται την συνθήκη και αναρωτιούνται πώς θα περάσουν εκείνες οι ημέρες ή τα βράδια τον επόμενο μήνα. Επιπλέον υπάρχουν και όλοι όσοι έχουν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση του Κατάρ λόγω του ιστορικού παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διοργανώτρια χώρας και των νεκρών εργατών στα έργα υποδομής.

Όμως, το ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο δεν θα σταματήσει να παίζεται. Η δράση θα εξελίσσεται κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ποδόσφαιρο γυναικών μπορεί και πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο τις προσεχείς εβδομάδες. Η Women's Super League της Αγγλίας, η Frauen Bundesliga, η Division 1 Feminine, η ισπανική Liga F και το Champions League Γυναικών δηλώνουν «παρών» και έτοιμες να καλύψουν επάξια το κενό.

Είτε οι οπαδοί αναζητούν μια εναλλακτική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε αναζητούν μια δωρεάν τηλεοπτική εμπειρία, όλες αυτές οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της σεζόν έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Στην Αγγλία, το WSL θα πάρει πολύ παραπάνω χρόνο προβολής από τον εγχώρια κάτοχο των δικαιωμάτων Sky Sports, το οποίο δεν έχει τα δικαιώματα για κανέναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό το Σάββατο, μια ημέρα πριν από την έναρξη του τουρνουά, ο αγώνας της Έβερτον με τη Μάντσεστερ Σίτι θα είναι στο Sky Sports στις 15:00 (ώρα Αγγλίας).

Το SkySports θα μεταδώσει στη συνέχεια το ντέρμπι της πρωτοπόρου Άρσεναλ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στην τρίτη θέση μόλις στο -3 από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Ένα κρίσιμο για την υπόθεση τίτλος ματς. Η μετάδοσή του θα φιλοξενηθεί ζωντανά από το Emirates όπου αναμένονται τουλάχιστον 30.000 θεατές! Η Άρσεναλ διοργανώνει επίσης όλους τους εντός έδρας αγώνες του Champions League γυναικών στο Emirates αυτή τη σεζόν, με δύο σημαντικά παιχνίδια να έρχονται τον Δεκέμβριο εναντίον της Γιουβέντους και της της πρωταθλήτριας Λυών.

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Στην «Αλιάνζ Αρίνα» το παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα

Η Άρσεναλ δεν είναι η μόνη ομάδα γυναικών που θα δώσει τα παιχνίδια της στο βασικό γήπεδο του συλλόγου. Το ίδιο θα κάνουν και οι Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα ενόψει διακοπής της Premier, ενώ η Ρέντινγκ και η Λέστερ Σίτι ήδη διοργανώνουν όλους τους εντός έδρας αγώνες τους στο κεντρικό γήπεδο. Το επόμενο ντέρμπι του Μάντσεστερ επομένως θα διεξαχθεί στο «Έτιχαντ» μέσα στον Δεκέμβρη, με τις γαλάζιες του Μάντσεστερ να αναμένεται να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ για ντέρμπι σε αυτό το γήπεδο, ξεπερνώντας το 31.213 κόσμο που προσέλκυσε το 2019.

Εκτός από το WSL, όλοι οι αγώνες των ομίλων του Champions League θα μεταδίδονται δωρεάν από το DAZN και έρχονται μερικές μεγάλες «μάχες» όπως:

  • Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου
  • Γιουβέντους- Άρσεναλ
  • Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της γαλλικής ποδοσφαιρικής σεζόν θα διεξαχθεί επίσης στο διάλειμμα των ανδρών, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λυών να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπλέον, στην Ισπανία και τη Liga F, η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ένα ντέρμπι Madrilenio μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο είναι προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου.

Οι επόμενες εβδομάδες δεν αφορούν μόνο το Μουντιάλ, δεν αφορούν μόνο τους άνδρες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]