jenni_hermoso

Τζένι Ερμόσο: Η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών της Ισπανίας στηρίζει την πρωτοβουλία των «las 15»

Η εκ των αρχηγών της Εθνικής Ισπανίας και κορυφαία all time σκόρερ, Τζένι Ερμόσο, έσπασε τη σιωπή της για να υποστηρίξει τις δεκαπέντε συντρόφους της που παραιτήθηκαν εγγράφως από τη «ρόχα» λόγω διαφωνιών με τον προπονητή.

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την υποστήριξή μου σε όλες τις συναδέλφους που αποφάσισαν να κοινοποιήσουν τη θέση τους πριν από λίγες ημέρες. Όχι μόνο καταλαβαίνω τους λόγους τους, αλλά έχω βιώσει επίσης πολλές από τις ανησυχίες που έχουν επικοινωνήσει», είπε η πολύπειρη επιθετικός σε μακροσκελή ανάρτηση στα social media.

«Είχα την ευκαιρία να ζήσω μοναδικές και απίστευτα χαρούμενες εμπειρίες παίζοντας για την Ισπανία, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχω ζήσει και πολύ δύσκολες στιγμές σε σημείο να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι αν αυτό που βίωνα άξιζε τον κόπο», πρόσθεσε η άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα και νυν της Πατσούκα.

Θυμίζουμε ότι πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα μια «βόμβα» έσκασε στο ποδόσφαιρο γυναικών της Ισπανίας όταν 15 παίκτριες της εθνικής δήλωσαν μη διαθέσιμες να υπερασπιστούν τη χώρα, όσο στο «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται ο Χόρχε Βίλντα. Ο 41χρονος που διευθύνει την εθνική ομάδα από το 2015. Κάθε μία από τις 15 ποδοσφαιρίστριες έστειλε επιστολή στην Ισπανική Ομοσπονδία (RFEF) επιμένοντας ότι η κατάσταση με τον προπονητή έχει επηρεάσει την υγεία και τη συναισθηματική τους κατάσταση και ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν μέχρι να βρεθεί μια λύση!

«Θέλω να ξεκινήσω αναγνωρίζοντας πόσο προνομιούχα είμαι που ανήκω σε μια ομάδα συναδέλφων που συνέβαλαν άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Είμαστε πολλές από εμάς που για πολλά χρόνια παλέψαμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες του αθλήματός μας και η καθεμία από αυτές έχει τον απόλυτο θαυμασμό και τον σεβασμό μου. Είμαι τυχερή που φοράω τη φανέλα της Εθνικής για 15 χρόνια και προσπάθησα να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε στάδιο που έχω ζήσει. Σε αυτό το διάστημα πάντα έβαζα την ομάδα πρώτη και αυτή τη φορά δεν θα είναι διαφορετική γιατί για μένα, η υπεράσπιση της χώρας μου είναι, και θα είναι πάντα, μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και κινήτρου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει σημαντική ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη στην εθνική ομάδα, οπότε όλη αυτή η κατάσταση δεν σταματά να μου γεννά ένα αίσθημα απέραντης θλίψης. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχω κοιμηθεί μέρες να σκέφτομαι λύσεις και να ψάχνω εξηγήσεις για το τεράστιο κενό που νιώθω μέσα μου. Και είναι ότι, μετά από όλα όσα έχουμε δουλέψει, μου ραγίζει η καρδιά να αναγνωρίζω ότι βιώνουμε τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Θέλω να εκφράσω δημόσια τη στήριξή μου σε όλες τις συντρόφους που αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες να κοινοποιήσουν τη θέση τους. Όχι μόνο καταλαβαίνω τους λόγους σας, αλλά έχω βιώσει επίσης πολλά από τα συναισθήματα και τις ανησυχίες που έχετε επικοινωνήσει. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί είχα την ευκαιρία να ζήσω μοναδικές και απίστευτα χαρούμενες εμπειρίες παίζοντας για την Ισπανία, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχω ζήσει επίσης πολύ δύσκολες στιγμές, σε σημείο να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι αν αυτό άξιζε τον κόπο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι προφανές ότι είναι συνέπεια μιας συσσώρευσης γεγονότων, συμπεριφορών, αποφάσεων, αποτυχημένων προσπαθειών και εξάντλησης από την προσπάθεια να ακουστεί η φωνή της παίκτριας», ανέφερε μεταξύ άλλων η έμπειρη επιθετικός.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]