Τσέλσι: Απέλυσε τον εμπορικό της διευθυντή μετά από ανάρμοστα μηνύματα στην Καταλίνα Κιμ

Τσέλσι: Απέλυσε τον εμπορικό της διευθυντή μετά από ανάρμοστα μηνύματα στην Καταλίνα Κιμ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Τσέλσι απέλυσε ανώτερο στέλεχος λιγότερο από ένα μήνα αφότου διορίστηκε, εν μέσω ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση... μετά από «ακατάλληλα μηνύματα» που στάλθηκαν στην μάνατζερ Καταλίνα Κιμ!

Η Τσέλσι έδειξε μηδενική διάθεση ανοχής σε παραβιαστικές συμπεριφορές απολύοντας τον εμπορικό της διευθυντή μόλις ένα μήνα μετά την πρόσληψή του, αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε στείλει «ακατάλληλα μηνύματα» πριν ενταχθεί στον σύλλογο. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι έχει τερματίσει το συμβόλαιο του Ντάμιαν Γουίλαμπι «με άμεση ισχύ», αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Ο Γουίλαμπι βρισκόταν στο δεύτερο πέρασμά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έχοντας επίσης συνεργαστεί με την Μάντσεστερ Σίτι και την EA Sports. Έλαβε βασικό ρόλο στους «μπλε», με τους νέους ιδιοκτήτες της Τσέλσι να προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα εκτός γηπέδου. Ωστόσο, ο Γουίλαμπι αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο μετά από λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της ομάδα αναφέρει:

«Η Chelsea Football Club επιβεβαιώνει ότι έχει τερματίσει την απασχόληση του εμπορικού διευθυντή Damian Willoughby με άμεση ισχύ. Αποδεικτικά στοιχεία ακατάλληλων μηνυμάτων που έστειλε ο κ. Willoughby, πριν από το ραντεβού του στην Chelsea FC νωρίτερα αυτό το μήνα, παρασχέθηκαν πρόσφατα και διερευνήθηκαν από τον σύλλογο. Ενώ στάλθηκαν πριν από την απασχόλησή του στο κλαμπ, μια τέτοια συμπεριφορά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το περιβάλλον εργασίας και την εταιρική κουλτούρα που έχει εδραιωθεί από τη νέα ιδιοκτησία του συλλόγου. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου εργάζονται ακούραστα για να θέσουν και να επιτύχουν τα υψηλότερα πρότυπα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα διαφάνειας, λογοδοσίας, συμμετοχής, διαφορετικότητας και ευκαιριών. Ο σύλλογος έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αυτές τις αξίες».

Αποδέκτης των μηνυμάτων του Γουίλαμπι ήταν η Καταλίνα Κιμ. Η ατζέντης από την Κορέα -που είχε ρόλο και στη μεταγραφή του Χουανγκ στον Ολυμπιακό- λέγεται ότι έκανε μια καταγγελία στον διευθυντή επιχειρήσεων των «μπλε» Τομ Γκλικ, ο οποίος προσέλαβε τον Γουίλαμπι, και ισχυρίστηκε ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά πριν από την πρόσληψή του από τον σύλλογο και ότι ένιωθε απειλή.

Η Κιμ είχε συνομιλίες με τον Γκλικ, ο οποίος ήταν η πρώτη πρόσκληψη των νέων ιδιοκτητών της Τσέλσι Τοντ Μπόελι τον Ιούλιο, για λογαριασμό ξένων επενδυτών που θέλουν να αντλήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στις ομάδες ανδρών, γυναικών και ακαδημιών του συλλόγου.

Αυτές οι συνομιλίες, ωστόσο, έχουν σταματήσει από τότε που ο Γκλικ προσέλαβε τον Γουίλαμπι , με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, με την Κιμ να εκφράζει τις ανησυχίες της για την πρόσληψή του.

Καταλίνα Κιμ: Ποια ειναι η ατζέντης από την Κορέα και ποιος ο ρόλος της στην μεταγραφή του Χουάνγκ στον Ολυμπιακό

Η agent παρείχε στον διευθυντή επιχειρήσεων της Τσέλσι μια σειρά από μηνύματα που έστειλε πέρυσι ο Γουίλαμπι στα οποία τη ρωτούσε αν ήταν γυμνή, έφερνε συνεχώς στη συζήτηση το ενδεχόμενο να συνευρεθούν ερωτικά, δημοσίευσε ένα σεξουαλικό βίντεο και πρότεινε να κανονίσει μια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, αν εκείνη ήταν πρόθυμη να είναι «άτακτη», όπως ανέφερε η «Telegraph».

Τα μηνύματα λέγετα ότι εστάλησαν όταν η Κιμ απέρριψε μια πρόταση από τον Γουίλαμπι να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας προσφοράς για την αγορά της Τσέλσι που αναμενόταν να συναγωνιστεί την προσφορά του Τοντ Μπόελι!

Αντίθετα, η Κιμ παρείχε επένδυση για πάνω από το 40% της προσφοράς του Nick Candy, την οποία απέσυρε αργότερα, και στη συνέχεια μια πρόταση του Sir Martin Broughton που έφτασε στην τελική τριάδα.

Η Κιμ και ο Γουίλαμπι συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2015, όταν ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος - επικεφαλής πωλήσεων συνεργασίας για το City Football Group, το γκρουπ των συλλόγων συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία είχε συνεργαστεί σε διάφορες συμφωνίες.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Τσέλσι, Γκλικ, λέγεται ότι ενημέρωσε την Κιμ μέσω email στις 29 Αυγούστου ότι ο Γουίλαμπι θα γινόταν ο νέος εμπορικός διευθυντής των «Blues» και διοργάνωσε μια συνάντηση μεταξύ των τριών που πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Η Κιμ εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τη συμμετοχή του Γουίλαμπι μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση, αρχικά μίλησε για τις προσπάθειες του να συγκεντρώσει επενδύσεις για να αγοράσει την Τσέλσι.

Το ρεπορτάζ της «Telegraph» αναφέρει ότι αυτό προκάλεσε ένα θυμωμένο τηλεφώνημα από τον Γουίλαμπι.Στη συνέχεια, η Κιμ διαβίβασε στον Γκλικ οκτώ στιγμιότυπα οθόνης με μηνύματα σεξουαλικής φύσης, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου σεξουαλικού βίντεο, στις 3 Σεπτεμβρίου - δύο ημέρες πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας του Γουίλαμπι στην Τσέλσι. Στη συνέχεια έκανε ένα παράπονο αφού ο Γουίλαμπι άρχισε να εργάζεται για την ομάδα.

Το προσωπικό της Τσέλσι ενημερώθηκε για την απόλυση του Γούλιαμπι μέσω ενός εσωτερικού σημειώματος εχθές το πρωί (20/09). Έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ίδιο...

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]