Η Κούσμπου και η Μάγια, που μαζεύουν σκουπίδια για 4 ώρες την ημέρα, επιλέχθηκαν στην ομάδα ποδοσφαίρου

Η Κούσμπου και η Μάγια, που μαζεύουν σκουπίδια για 4 ώρες την ημέρα, επιλέχθηκαν στην ομάδα ποδοσφαίρου

Ο πατέρας της Μάγια πέθανε από καρκίνο και η μητέρα έχει καρκίνο σταδίου IV, ο πατέρας της Κούσμπου εργάζεται ως κηπούρος, οι δυο τους μαζεύουν για 4 ώρες καθημερινά σκουπίδια στη γειτονιά τους πριν πάνε για προπόνηση.

Το 36ο Εθνικό Αθλητικό Φεστιβάλ πρόκειται να ξεκινήσει στο Γκουτζαράτ της Ινδίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Φέτος παρούσες στη γιορτή του αθλητισμού, θα είναι η 15χρονη Κούσμπου και η 16χρονη Μάγια. Οι δυο τους επιλέχθηκαν για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Γκουτζαράτ.

Αμφότερες περνούν τέσσερις ώρες την ημέρα σκουπίζοντας τα σπίτια των ανθρώπων πριν πάνε για προπόνηση προσπαθώντας να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να ορθοποδήσουν οικονομικά. Συνήθως στην πόλη τους, όταν η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι αδύναμη, το ηθικό καταρρέει, αλλά η εμπιστοσύνη αυτών των δύο στα όνειρά τους δεν κλονίζεται.

Η Κούσμπου, που σπουδάζει στην τάξη 11, έχει επτά μέλη στην οικογένειά της. Ο πατέρας της εργάζεται ως κηπουρός ενώ η μητέρα της -που πάσχει από καρκίνο τέταρτου σταδίου- και η ίδια, μαζεύουν σκουπίδια στα σπίτια των ανθρώπων. Η 16χρονη Ινδή ονειρεύεται να λάμψει το όνομα της χώρας στη διεθνή σκηνή του ποδοσφαίρου και δεν προτίθεται να σταματήσει αν δεν δει το όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά.

Η Μάγια είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη από την συναθλήτριά της. Πριν από δύο χρόνια, έχασε τον πατέρα της από καρκίνο, η μητέρα της παλεύει με την ασθένεια, ενώ υπάρχουν ακόμα τρία αδέρφια στο σπίτι.

Η μεγαλύτερη αδερφή έπρεπε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να αρχίσει να εργάζεται. Η Μάγια είναι αρχηγός των διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου στα μικρά κλιμάκια των εθνικών (U-12, U-13 και U-14) ενώ παράλληλα, θέλει να μπει στο αστυνομικό σώμα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]