Wasting_Time

Euro 2022: Το 11λεπτο καθυστερήσεων των lionesses που θα ζήλευε κι ο Σιμεόνε

Newsroom

Σε μια «μάχη», σ' έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα σου έχει σχεδόν αγγίξει το αντικείμενο του πόθου, στο β' ημίχρονο της παράτασης, όλα επιτρέπονται [σε αθλητικά πλαίσια] κι οι παίκτριες της Βίγκμαν παρέδωσαν σεμινάριο καθυστερήσεων στον τελικό κόντρα στη Γερμανία.

Η Κέλι είναι στην καρδιά της γερμανικής περιοχής και με προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα της χώρας της στον μεγάλο τελικό του Euro κόντρα στη Γερμανία. Το χρονόμετρο δείχνει 110'. Απομένουν ακόμα δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης συν τις όποιες καθυστερήσεις και οι λέαινες δεν θέλουν να κινδυνέψουν να δεχτούν γκολ από την πολύπειρη αντίπαλό τους.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Για να το πετύχουν παραδίδουν masterclass στο χάσιμο χρόνου. Πηγαίνουν την μπάλα στο κόρνερ, αργούν να εκτελέσουν πλάγιο, η κίπερ καθυστερεί στο ελεύθερο και κάπως έτσι κάνουν περήφανο τον Ντιέγκο Σιμεόνε, προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, γνωστό -μεταξύ άλλων- για το γεγονός πως βλέπει κάθε παιχνίδι -πόσο μάλλον τελικό- ως πεδίο μάχης, όπου πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα με κάθε κόστος.

Το «Athletic» ανέλυσε το ενδεκάλεπτο των καθυστερήσεων των lionesses. Κάποια στιγμή, η τερματοφύλακας Μέρι Ερπς κράτησε την μπάλα για 20 δευτερόλεπτα πριν κάνει το ελεύθερο. Η Λούσι Μπρονζ χρειάστηκε 26 δευτερόλεπτα για να κάνει ένα πλάγιο. Η Βίγκμαν έκανε μια αλλαγή για να σταματήσει την πίεση της Γερμανίας. Η Τουν και η Ρούσο προσπάθησαν να διαβάσουν το σημείωμα της Γερμανίας που κυκλοφόρησε από μια παίκτρια που μπήκε ως αλλαγή.

Η Κέλι απομακρύνθηκε από το κόρνερ μόνο για να της πει με σαφήνεια η Τουν ότι πρέπει να πάρει τη μπάλα πίσω στη γωνία. Το παιχνίδι της Αγγλίας περιορίστηκε μπροστά στην αντίπαλη περιοχή σχεδόν σε όλα τα εναπομείναντα λεπτά. Οι λέαινες αντάλλαζαν πάσες μπροστά στη μεγάλη περιοχή της Γερμανίας οδηγώντας συχνά το παιχνίδι σε πλάγιο ή κόρνερ στη δεξιά γωνία. Ουσιαστικά δεν επέτρεψαν στις Γερμανίδες να «δουν» όλο το γήπεδο αλλά να κάνουν μακρινές μπαλιές.

1. Η «χρυσή» σκόρερ κερδίζει ένα πλάγιο μετά από καλή συνεργασία με την Τουν και η κάμερα την πιάνει να κάνει χειρονομίες στην Μπρονζ να πάρει τον χρόνο της για να έρθει να το κάνει.

kelly

Είκοσι έξι δευτερόλεπτα μετά, εκτελείται τελικώς με την Κέλι να κερδίζει πολύ έξυπνα ένα φάουλ από την Κβιν που εκνευρίζεται.

2. Η Κέλι γίνεται σύντομα, ξανά κάτοχος της μπάλας και κλείνεται έξυπνα πάλι κοντά στη δεξιά γωνία.

3. Η κίπερ των τυπικά φιλοξενούμενων ζητά τη μπάλα για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, ευσεβής μάλλον πόθος. 52 δευτερόλεπτα αφότου το κάνει αυτό η Φρομς, η διαιτητής ενημερώνει τη Χεμπ ότι η μπάλα δεν βρίσκεται σωστά τοποθετημένη για να εκτελεστεί το κόρνερ.

Χρειάζεται να της το πει ξανά, αφού και πάλι την τοποθετεί λάθος.

corner

4. Η Γερμανία κερδίζει ένα πλάγιο και η Βίγκμαν αποφασίζει να προχωρήσει στην τελευταία της αλλαγή για να καθυστερήσει την εκτέλεση. Καθώς η Πάρις μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση της Χεμπ, η Ολλανδή κόουτς κοιτάξει το ρολόι της. Φυσικά η Χεμπ παίρνει τον χρόνο της για να αποχωρήσει παρά τις προσπάθειες της διαιτητή να κάνει γρήγορα.

5. Με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν -χωρίς τις καθυστερήσεις- η Γερμανία κάνει τελικά το πλάγιο αλλά δίνει τη μπάλα στην Αγγλία. Φυσικά η Κέλι και η Τουν πάνε γρήγορα το παιχνίδι κοντά στο κόρνερ.

6. Η τέταρτη διαιτητής κάνει σήμα για δύο λεπτά καθυστερήσεων. Η Αγγλία κερδίζει ένα φάουλ σε καλό σημείο. Η Κέλι στέκεται αρχικά πίσω από την μπάλα. Μετά η Τουν. Στη συνέχεια η τελευταία εκτελεί πλασαριστά στην Μπρονζ και οι λέαινες κερδίζουν ένα πλάγιο άουτ.

Οι άνωθεν είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους που προσπάθησε η Βίγκμαν και οι παίκτριές της να διαχειριστούν τα τελευταία λεπτά ενός αγώνα ζωής και θανάτου. Δεν έκαναν θέατρο. Δεν προσποιήθηκαν τραυματισμό. Απλώς κράτησαν την μπάλα, την πήγαν στη γωνιά κοντά στο κόρνερ και πήραν παραπάνω χρόνο για να εκτελέσουν τα φάουλ .Κι η δουλειά έγινε!

Πηγή: Athletic

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]