Βίγκμαν: Συγκίνησε με το βραχιόλι και την αφιέρωση στην εκλιπούσα αδερφή της

Βίγκμαν: Συγκίνησε με το βραχιόλι και την αφιέρωση στην εκλιπούσα αδερφή της

Κώστας Ζάλιαρης

Η Σαρίνα Βίγκμαν αποκάλυψε ότι το βραχιόλι που φίλησε μετά τον θρίαμβο της Αγγλίας στο Euro των γυναικών ήταν της αδερφής της που «έφυγε» λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά. «Θα ήταν περήφανη, την αισθανόμουν κοντά μας».

Η Ολλανδή προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών της Αγγλίας όσο κι αν «χτυπήθηκε» το τελευταίο διάστημα, όχι μονάχα κατάφερε να παραμείνει δυνατή και όρθια, αλλά οδήγησε τις «λέαινες» στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία της χώρας μετά το Μουντιάλ του 1966.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Η Σαρίνα Βίγκμαν που στις αρχές του φετινού Euro διαγνώστηκε θετική και στον κορονοϊό και επέστρεψε στον πάγκο στα προημιτελικά, είχε χάσει τη μια αδερφή της λίγο καιρό προτού γίνει η πρώτη σέντρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μάλιστα, σε ματς προετοιμασίας που είχαν δώσει τότε οι γυναίκες της Αγγλίας, αποφάσισαν από μόνες τους να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια ως τιμή στη μνήμη της αδερφής της τεχνικού τους.

Μετά το φινάλε του τελικού με τη Γερμανία, η Βίγκμαν φίλησε το βραχιόλι που είχε στο χέρι της και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι: «Ήταν της αδερφής μου που δεν είναι πλέον κοντά μας. Την αισθανόμουν κοντά μας όμως. Θα ήταν εδώ παρούσα στο γήπεδο και είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πολύ περήφανη για εμάς...».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]