Euro 2022 γυναικών: Όλη η Αγγλία στα πόδια των Λεαινών

Euro 2022 γυναικών: Όλη η Αγγλία στα πόδια των Λεαινών

Η Αγγλία πήρε μεγαλειώδη πρόκριση επί της Σουηδίας (4-0) και όλη η χώρα της έβγαλε το καπέλο!

Το πιο γνωστό σύνθημα αντηχεί και πάλι στους δρόμους της βρετανικής επικράτειας. Αυτή τη φορά οι οπαδοί της Αγγλίας δεν τραγουδούν το περίφημο «it΄s coming home» για τα Λιοντάρια του Σάουθγκεϊτ, αλλά για τις Λέαινες της Βίγκμαν. Κι όχι άδικα αφού πραγματοποιούν ένα εντυπωσιακό τουρνουά το οποίο σφραγίστηκε με πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με το 4-0 επί της Σουηδίας.

Οι Lionesses έκλεισαν τη θέση τους στον τελικό μετά από μία κυρίαρχη νίκη με 4-0 επί της Σουηδίας, της δεύτερης ομάδας στον κόσμο στο ranking, στο Brammall Lane το βράδυ της Τρίτης. Η Μπεθ Μίντ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό και ακολούθησαν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τις Μπρονζ, Ρούσο, Κέρμπι.

Αποτέλεσμα που έφερε διθυράμβους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους συμπαίκτες τους καθώς και από μεγάλες προσωπικότητες εκτός του αθλήματος. Ο διάσημος δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν ανέβασε στο twitter: «Λαμπερές λέαινες» με emojis να χειροκροτούν. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Αγγλίας ανδρών, Γουέιν Ρούνεϊ, τώρα προπονητής της DC United, έγραψε: «Τι απόδοση από τις Lionesses απόψε. Έρχεται ένας τελικός #WEURO2022 που άξιζε. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το επιτελείο».

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ δήλωσαν: «Συγχαρητήρια στις Λιονταρίνες που πέρασαν στον τελικό #WEURO2022 την Κυριακή. Ολόκληρη η χώρα είναι τόσο περήφανη για όλα όσα πετυχαίνετε. Πιστεύουμε σε εσάς και θα είμαστε μαζί σας σε όλη τη διαδρομή!»

Οι νυν επιθετικοί της Αγγλίας, Χάρι Κέιν και Μάρκους Ράσφορντ, έδειξαν επίσης την υποστήριξή τους στους Λέαινες στο Twitter. Ο Κέιν έγραψε: «Ναι Lionesses! Φέρτε το στον τελικό» ενώ ο Ράσφορντ πρόσθεσε emojis με χειροκροτήματα.

Ο παρουσιαστής του BBC Match of the Day, Γκάρι Λίνεκερ, σχολίασε: «Υπέροχη ερμηνεία και νίκη για τους τις Lionesses». «Εκπληκτικές. Τι ομάδα, τι απόδοση, τι στιγμή για το γυναικείο άθλημα και για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα. Χαίρε Lionesses», είπε η ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Clare Balding.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]