Euro 2022 γυναικών: Αγγλία για το... καθήκον, Σουηδία για την έκπληξη!

Euro 2022 γυναικών: Αγγλία για το... καθήκον, Σουηδία για την έκπληξη!

Το ενδιαφέρον στα νοκ-άουτ του Euro 2022 κορυφώνεται απότομα, με τις Αγγλία και Σουηδία να στέκονται αντιμέτωπες με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Η τελική ευθεία του Euro 2022 βρίσκεται προ των πυλών. Οι όμιλοι τελείωσαν, τα προημιτελικά παρήλθαν και πλέον η διοργάνωση αρχίζει να... φλέγεται, με τις Αγγλία και Σουηδία να διασταυρώνονται απόψε (26/7, 22:00) στο πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών. Μια αναμέτρηση που παραδόξως (για τέτοιο σημείο του θεσμού) έχει φαβορί!

Αφού κατάφεραν να... ξεφύγουν από τα δόντια της Ισπανίας, οι Αγγλίδες πλέον έχουν μια τεράστια ευκαιρία να πάνε στον τελικό και να αποδείξουν πως δεν χρίστηκαν τυχαία ως φαβορί.

Και μπορεί η εικόνα τους να δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τη μέτρια εμφάνιση στα προημιτελικά, όμως οι λέαινες της Βίγκμαν γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν ένα καθήκον μπροστά στον κόσμο τους που αυτή τη φορά αδημονεί πιο πολύ από ποτέ για μια μεγάλη χαρά και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι».

Από την άλλη βέβαια η Σουηδία θα δώσει ό,τι έχει για να γκρεμίσει τα όνειρα της οικοδέσποινας. Ακόμα και από τη θέση του αουτσάιντερ, οι Σκανδιναβές είναι πολύ επικίνδυνες και το έχουν αποδείξει σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης.

Καλύτερος μάρτυρας το Βέλγιο που ηττήθηκε 1-0 στα προημιτελικά και αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Με όπλα το βάθος στο ρόστερ, την τακτική ευελιξία αλλά και την Ασλάνι που πρωταγωνιστεί, η Σουηδία βροντοφωνάζει πως δεν είναι απλά κομπάρσος σε αυτό το Euro.

Αντιθέτως έχει το know how να αποκλείει μεγαλύτερα ονόματα που βρίσκει στο δρόμο της και ακονίζει τα νύχια της, ενώ σκαρφίζεται την... πλεκτάνη που ετοιμάζει για την ενθουσιώδη Αγγλία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]