Euro 2022 Γυναικών: Για το απόλυτο η Αγγλία, «μάχη» Αυστρίας - Νορβηγίας για την πρόκριση

Euro 2022 Γυναικών: Για το απόλυτο η Αγγλία, «μάχη» Αυστρίας - Νορβηγίας για την πρόκριση

Η Αγγλία στοχεύει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με το απόλυτο νικών προτού... πετάξει για τα προημιτελικά, την ίδια ώρα που Αυστρία και Νορβηγία παλεύουν για το δεύτερο εισιτήριο.

Με τέτοιο ξεκίνημα πώς να μην ελπίζει στην απόλυτη διάκριση; Η Αγγλία μετράει το 2/2 στον πρώτο όμιλο , σκέφτεται ήδη τους «8» του Euro, αλλά ο κύριος λόγος που έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους οπαδούς της είναι οι εντυπωσιακές της εμφανίσεις. Ξεκινώντας τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με την αδιανόητη οκτάρα επί της Νορβηγίας στην πρεμιέρα, η Αγγλία έχει φροντίσει να... τρομάξει κόσμο με το καλημέρα και το τρίποντο απέναντι στην Αυστρία στη δεύτερη αγωνιστική της εξασφάλισε έξτρα αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως μπορεί να φέτος να κάνει κάτι μεγάλο! Πλέον τελευταίο εμπόδιο στη φάση των ομίλων στέκεται η Βόρεια Ιρλανδία (15/7, 22:00) στο «St. Mary΄s», με την Αγγλία να στοχεύει να κάνει το 3/3 και να ικανοποιήσει για ακόμα μια φορά τον κόσμο της, προτού πατήσει γκάζι για τα καλά στην τελική ευθεία της φετινής διοργάνωσης.

Κι αν για την Αγγλία ο στόχος απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία είναι κυρίως το πρεστίζ, για τις Αυστρία και Νορβηγία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αμφότερες ισοβαθμούν στον όμιλο με τρεις βαθμούς και η μεταξύ τους κόντρα (15/7, 22:00) στο «Amex Stadium» θα καθορίσει το ποια θα ακολουθήσει την Αγγλία στους «8» του Euro. Η εκκωφαντική ήττα με 8-0 στην πρεμιέρα δεδομένα άφησε μια ανίατη πληγή στη Νορβηγία της Χέγκερμπεργκ, η οποία ωστόσο κατάφερε να ορθοποδήσει με τεσσάρα απέναντι στον... σάκο του μποξ του ομίλου, τη Βόρεια Ιρλανδία. Η Αυστρία ωστόσο αναμένεται να της βάλει δύσκολα και είναι αποφασισμένη κάνει την έκπληξη, καθώς με νίκη ή ισοπαλία μπορεί σφραγίσει το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ -άουτ και να ανταμείψει τον εαυτό της για τις μεστές και σοβαρές εμφανίσεις της στον όμιλο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]