Euro 2022 Γυναικών: Όλα τα φώτα στο Λονδίνο για το Γερμανία-Ισπανία

Euro 2022 Γυναικών: Όλα τα φώτα στο Λονδίνο για το Γερμανία-Ισπανία

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Πολυαναμενόμενη «μάχη» των φαβορί, Γερμανίας και Ισπανίας, για τη 2η αγωνιστική του Euro Γυναικών, η οποία μπορεί να καθορίσει την πρωτιά στον όμιλο (12/7, 22:00). Δανία και Φινλανδία παίζουν τα... ρέστα τους για την πιθανότητα πρόκρισης.

Η μεταξύ τους «μονομαχία» δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο context για να αποκτήσει ενδιαφέρον. Το διακύβευμα της πρωτιάς και η απουσία άγχους μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα και για τις δύο, προσδίδει απλά το... αλατοπίπερο. Η πολυνίκης και παραδοσιακή υπερ-δύναμη Γερμανία, απέναντι στην Ισπανία της πιο φορμαρισμένης φουρνιάς, η οποία δεν έμεινε αντάξια των προσδοκιών παρά το διπλό «χτύπημα» με τις απώλειες των Πουτέγιας-Ερμόσο. Τα φαβορί του ομίλου για την πρόκριση και εκ των φαβορί για την κατάκτηση ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Euro με «τεσσάρες» και πλέον, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την πρωτιά στο μεταξύ τους συναπάντημα. Για να κριθεί, όμως, αυτό σε μεγάλο βαθμό θα πρέπει να υπάρξει νικητής, κάτι που μόνο βέβαιο δεν είναι αν λάβουμε ως δείγμα το πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι. Τον περασμένο Φεβρουάριο έμειναν ισόπαλες στο 1-1 (ισοφάρισε η Γερμανία στο 88') σε φιλικό επί αγγλικού, μάλιστα, εδάφους κι αυτή τη φορά από το Μίντλεσμπρο μεταθέτουν το ραντεβού τους στο Λονδίνο και το γήπεδο της Μπρέντφορντ (22:00).

Οι «πληγωμένες» της πρώτης αγωνιστικής καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να τα δώσουν όλα για την επιβίωσή τους στον όμιλο. Δανία και Φινλανδία υπέστησαν βαριές ήττες από Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα, συνεπώς το μεταξύ τους ματς μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει μία από τις δύο πρόωρα στο σπίτι της. Η παρέα της Περνίλ Χάρντερ έχει το εκτόπισμα για νίκη βάσει της εμπειρίας και της συνολικής ποιότητας, όμως, η πρεμιέρα «μουτζούρωσε» κατά πολύ την εικόνα της, αποτελώντας αρνητικό ρεκόρ 25ετίας σε επίσημο ματς. Συν τοις άλλοις, η Φινλανδία έχει υπέρ της και τον οιωνό της παράδοσης, καθώς στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που αντιμετώπισε τη Δανία σε Euro (2005, 2009) πήρε τη νίκη. Θα πετύχει το... χατ-τρικ στο γήπεδο της MK Ντονς το απόγευμα της Τρίτης (12/7);

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]