Η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι «Miss MVP»

Η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι «Miss MVP»

Η διεθνής Ισπανίδα μέσος ήταν η καλύτερη παίκτρια του αγώνα με τη Φινλανδία, διάκριση που δεν λαμβάνει πρώτη φορά!

Το ματς με τη Φινλανδία προσέφερε το τέλειο σενάριο. Έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές παίκτριες της Εθνικής Ισπανίας να δικαιωθούν. Η Αϊτάνα Μπονμάτι ήταν μια από αυτές. Η απουσία της Αλέξια Πουτέγιας άνοιξε ένα πολύ μεγάλο κενό. Το αστέρι δεν ήταν εκεί ο κόουτς της «ρόχα» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την συνθήκη. Άλλοι πιθανόν να είχαν τρομάξει από τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι όμως η μέσος της Μπαρτσελόνα, που στάθηκε με χάρη, στο κέντρο τους.

Το προσόν που έχει εγγενώς η Ισπανίδα είναι η αυτοπεποίθηση. Η ίδια παραδέχεται ότι δεν φοβάται να ηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο. «Παίζω ποδόσφαιρο γιατί είναι το πάθος μου και τα πόδια μου δεν τρέμουν. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και το κάναμε απέναντι στη Φινλανδία».

Όταν ρωτήθηκε για αυτή την ασφάλεια, δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι έχει χαρακτήρα και ότι της αρέσει να κάνει κουμάντο. «Όταν παίζω νιώθω ήδη ηγέτης, προσπαθώ να κινούμαι και να αναζητώ την καλύτερη πάσα. Μου αρέσει να στέλνω. Έχω αυτόν τον χαρακτήρα, είμαι μαζί του πολύ καιρό». «Έτσι είμαι, πάντα λέω ότι όταν κάποιος είναι ήρεμος και δεν σκέφτεται, βγαίνουν τα πράγματα. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και ρέεις. Ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να παίξω ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, γι' αυτό θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ώστε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε πιο Ισπανία από ποτέ».

Η Αϊτάνα αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «jugona» λαμβάνει αυτού του είδους τη διάκριση. Το 2011 το πέτυχε σε παιδικό τουρνουά στη Λέιντα. Το 2021 ήταν επίσης η καλύτερη παίκτρια στον τελικό του Champions League, η καλύτερη παίκτρια στο Copa de la Reina.

Τώρα το έκανε ξανά μπροστά στα μάτια όλης της Ευρώπης. «Πάντα μου αρέσει να λαμβάνω τέτοια βραβεία. Θα ακούγεται ατοπικό, αλλά το σημαντικό ήταν η νίκη και η ομάδα. Μας έχουν πετύχει ένα γκολ που κανείς δεν περίμενε. Δείχνουμε ποιοι είμαστε και για ποιο σκοπό έχουμε έρθει. Θα μας δώσει ένα συν να προχωρήσουμε και να αναπτυχθούμε», είπε. Η Αϊτάνα η Miss MVP.

Όταν η Ισπανία έμαθε για τον σοβαρό τραυματισμό της μεγάλης της σταρ, Αλέξια Πουτέγιας, όλα τα βλέμματα έπεσαν σε εκείνη, που καλείται να είναι η νέα ηγέτιδα της ισπανικής ομάδας. Και η αζουλγκράνα δεν απογοήτευσε. Κόντρα στη Φινλανδία, στο ντεμπούτο της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έγινε η πυξίδα της Ισπανίας όταν χάθηκε και ο εγκέφαλός της όταν έπρεπε να χτίσει. Η ομάδα σάστισε όταν δέχτηκε εκείνο το γκολ νωρίς, 50 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο παιχνίδι. Η μέσος της Μπαρτσελόνα ενθάρρυνε τις συμπαίκτριες της, οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας και ολοκλήρωσε την απόδοσή της με μια υπέροχη κεφαλιά που έβαλε την Ισπανία μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα. Ένα γκολ που πανηγύρισε αναζητώντας στην κερκίδα την Πουτέγιας.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]