Euro2022

Euro γυναικών: Η τεράστια διαφορά στην απήχηση του κόσμου σε μια 5ετία

Κώστας Ζάλιαρης

Το «Ολντ Τράφορντ» γέμισε από 68.000 κόσμο στο ματς της Αγγλίας με την Αυστρία, το γυναικείο ποδόσφαιρο αντίκρισε και επί αγγλικού εδάφους την τρομερή ανάπτυξή του και η διαφορά αποτυπώνεται στις εξέδρες, με μέσα στην τελευταία 5ετία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του φετινού καλοκαιριού έκανε σέντρα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Τετάρτης και ένα γκολ ήταν αρκετό για τις «λέαινες» ώστε από το 16ο λεπτό να διαμορφώσουν το τελικό 1-0 επί των Αυστριακών και να κυριαρχήσουν κάνοντας το πρώτο βήμα στη διαδρομή τους στο τουρνουά.

Απώτερος σκοπός της αγγλικής ομάδας είναι η διεκδίκηση του τροπαίου, με 68.871 οπαδούς να στέκονται στο πλευρό των γυναικών της χώρας στο εναρκτήριο ματς του Euro και να γράφεται ιστορία. Πρόκειται, άλλωστε, για την μεγαλύτερη προσέλευση στα χρονικά σε ματς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών.

Πριν από πέντε χρόνια, στο Euro του 2017, σε ματς της Ολλανδίας απέναντι στην Νορβηγία (1-0 για τις «οράνιε»), οι οπαδοί που είχαν καταγραφεί στο γήπεδο ήταν στις 21.732, με χωρητικότητα στις κερκίδες που έφτανε τις 24.000.

Φέτος, το «Ολντ Τράφορντ» φυσικά πρόσφερε μεγαλύτερη άνεση, πολύ περισσότερα εισιτήρια και ο κόσμος έδειξε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει κάνει τεράστια άλματα ως προς την απήχησή του και την συνείδηση των φιλάθλων τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]