markovic

Άννα Μαρία Μάρκοβιτς: Ο ρόλος του Κριστιάνο Ρονάλντο στην κλήση της στην Εθνική Κροατίας

Η νεαρή επιθετικός η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «ομορφότερη ποδοσφαιρίστρια του κόσμου», πίστωσε την κλήση της στην Εθνική Κροατίας στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η σταρ της Γκρασχόπερς που μεγάλωσε στην Ελβετία αλλά φορά τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας δεν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Euro 2022, καθώς η χώρα τη δεν κατάφερε να προκριθεί στο τουρνουά, όμως, η 22χρονη στράικερ εξακολουθεί να είναι ευγνώμων που είχε την ευκαιρία να κάνει το διεθνές της ντεμπούτο πέρυσι και έχει πιστώσει το επίτευγμά της στον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μιλώντας στο 20min, η Μάρκοβιτς αναφέρει επίσης τον Κροάτη μαέστρο της Ρεάλ Λούκα Μόντριτς ως πρότυπό της: «Ο [Λούκα] Μόντριτς είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό πρότυπο για μένα. Είναι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής και εκπροσωπεί την Κροατία», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες μεταξύ των γυναικών, όπως η Μπάχμαν. Αλλά ο απόλυτος αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί είναι πολύ πειθαρχημένος. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνεις τα πάντα στον αθλητισμό και να έχεις μια καλή νοοτροπία όπως αυτός».

Από το ντεμπούτο της, έχει πραγματοποιήσει συνολικά πέντε εμφανίσεις για τη χώρα της και σημείωσε το πρώτο της γκολ στη διεθνή σκηνή τον Νοέμβριο κόντρα στη Μολδαβία. Η Μάρκοβιτς δήλωσε επίσης ότι κολακεύεται όταν την χαρακτηρίζουν «όμορφη», αλλά μισεί να την αποκαλούν «σέξι».

Η καριέρα της νεαρής άσου ξεκίνησε στην FC Zurich, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του ελβετικού συλλόγου, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στην Γκρασχόπερς το 2020. Από τότε που μετακόμισε, έχει καταγράψει 40 εμφανίσεις για τον σύλλογο, σημειώνοντας πέντε γκολ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]