Η Χρυσούλα Κουρομπύλια

Κουρομπύλια στο GWomen: «Εχω πάντα μαζί μου την ελληνική σημαία, είναι η δύναμή μου»

Αντώνης Σαούλης

Εγραψε ιστορία, σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και κοιτάει την επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Η Χρυσούλα Κουρομπύλια μίλησε στο GWomen για τον τελικό του Champions League Γυναικών

Αποστολή στο Τορίνο

Είναι εξίσου δύσκολο. Εξίσου σημαντικό. Εξίσου ιστορικό. Το να βρεθεί Ελληνας σε τελικό Champions League δεν είναι εύκολο. Το έκανε ο Ζήκος (ο οποίος αγωνίστηκε κιολας με την φανέλα της Μονακό), το έκανε και ο Τσιμίκας (που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με την Λίβερπουλ). Το να είναι μια ελληνίδα λοιπόν σε έναν τελικό Champions League Γυναικών έχει την ίδια βαρύτητα. Ακόμα και αν μιλάμε για μια διαιτητή.

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να έχει εκπρόσωπο εντός των τεσσάρων γραμμών σε έναν τελικό μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ομως είχε εκπρόσωπο ακριβώς έξω από την γραμμή. Ο λόγος για την Χρυσούλα Κουρομπύλια η οποία η UEFA την ξεχώρισε για να είναι η πρώτη επόπτης του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λιόν.

Ετσι η αποστολή του GWomen στο Τορίνο εκτός από την εξέλιξη-πρόοδο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ευρώπη παρακολούθησε και την Χρυσούλα Κουρομπύλια η οποία ήταν εξαιρετική στον αγώνα, χωρίς το παραμικρό λάθος και στην συνέχεια μας μίλησε για την εμπειρία της.

Λακωνική μεν, ευγενική δε μιας και τόσο η UEFA όσο και η ΕΠΟ δεν επιτρέπουν στους/στις διαιτητές να κάνουν δηλώσεις. Ομως επειδή μιλάμε για μια ιστορική στιγμή για την ελληνική διαιτησία και πόσω μάλλον για μια γυναίκα να δίνει το παρών σε ένα τόσο μεγάλο ματς, η Χρυσούλα Κουρομπύλια έκανε μια εξαίρεση.

Η Χρυσουλα Κουρομπύλια

«Οταν έμαθα τον ορισμό μου είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Τιμή, χαρά, συγκίνηση. Αλλά μετά τα συναισθήματα ήρθε η πραγματικότητα. Αρχισα να μετράω αντίστροφα τις μέρες και να καταστρώνω το προπονητικό μου πλάνο μέχρι τον τελικό, μιας και μέχρι εκείνη την στιγμή ο προπονητικός μου προγραμματισμός ήταν διαφορετικός», μας είπε αρχικά η Ελληνίδα διαιτητής.

Τι είναι μεγαλύτερη όμως; Η χαρά ή η ευθύνη;

«Δεν υπάρχει σύγκριση. Η ευθύνη ενός τέτοιου ορισμού, είναι πάντα πιο μεγάλη από την χαρά», μας απάντησε η Χρυσούλα Κουρομπύλια για να προσθέσει: «Ηταν μια σημαντική εμπειρία και το πιο σπουδαίο είναι ότι η διαιτητική ομάδα είχε εξαιρετική απόδοση και οι ποδοσφαιρίστριες ήταν οι πρωταγωνίστριες του τελικού».

Η Χρυσούλα Κουρομπύλια προφανώς και πήρε το μετάλλιο της, όπως και όλη η διαιτητική ομάδα, το φίλησε έκανε τον σταυρό της και μετά την αγκαλιά που είχε με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη έβγαλε την ελληνική σημαία.

«Να ξέρεις, πως σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις έχω μαζί μου την ελληνική σημαία. Είναι η δύναμή μου», μας είπε η Κουρομπύλια και συνέχισε «Κάθε απονομή είναι μια επιβράβευση. Μία δικαίωση. Ενας ακόμη λόγος να συνεχίζεις με μεγαλύτερο πείσμα και συγκέντρωση για την εξέλιξη και την βελτίωσή σου».

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Η Χρυσουλα Κουρομπύλια

Η Χρυσουλα Κουρομπύλια

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]