Στην Λιόν είναι αποφασισμένες: «Καλή η Μπαρτσελόνα, αλλά πάμε να το πάρουμε»

Στην Λιόν είναι αποφασισμένες: «Καλή η Μπαρτσελόνα, αλλά πάμε να το πάρουμε»

Αντώνης Σαούλης

Το GWomen βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Λιόν λίγο πριν τον τελικό και Χάγκεμπεργκ, Ρενάν και Μποσμπαστόρ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Να πάρουν το τρόπαιο σπίτι τους.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Λιόν μπαίνει σε έναν τελικό ως αουτσάιντερ. Η Μπαρτσελόνα είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, αλλά στη Λιόν δεν θα κατέβουν για να χάσουν. Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών η Άντα Χαγκεμπεργκ η οποία επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό της και βρίσκεται ξανά σε τελικό, η αρχηγός Γουέντι Ρενάν και φυσικά η προπονητής Σόνια Μπομπασπόρ.

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Άντα Χαγκεμπεργκ: «Είναι ένας ιστορικός τελικός»

«Θα φανεί στο παιχνίδι. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί πριν τα 90 λεπτά. Πάμε στον τελικό και λέμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είμαστε σε καλή κατάσταση για αυτόν τον τελικό. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και ταυτόχρονα έχουμε τρομερό σεβασμό όπως πιστεύω πως έχουν κι αυτές για εμάς», είπε αρχικά η Άντα Χάγκεμπεργκ η οποία ήταν το πρόσωπο της συνέντευξης Τύπου μιας και επέστρεψε ξανά σε τελικό.

«Όλοι οι τελικοί που έχω παίξει είναι σημαντικοί. Όμως είναι ένας ιστορικός τελικός. Περισσότερες ομάδες φέτος, όλα τα ματς μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τελικό. Είναι ιστορικός και με την επιστροφή του κόσμου από την πανδημία σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο» πρόσθεσε η επιθετικός από τη Νορβηγία και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι υπέροχο που επιστρέφω. Μένω στο υψηλότερο επίπεδο παρά τον σοβαρό τραυματισμό μου. Είχα αρκετούς δίπλα μου να με υποστηρίζουν. Πάντα πίστευα όμως ότι θα επιστρέψω και νιώθω όπως ένα μικρό παιδί. Δούλεψα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη και τώρα θέλω να το απολαύσω».

Γουέντι Ρενάν: «Να πάρουμε το τρόπαιο μαζί μας»

«Η Μπάρτσα είναι μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό τρόπαιο και θέλουμε να το πάρουμε μαζί μας», είπε από την μεριά της η Ρενάρ, η οποία έχει επτά τελικούς στο ενεργητικό της και πέντε κατακτήσεις. «Είναι προνόμιο να παίζεις σε έναν τελικό. Για μένα είναι σαν το πρώτο. πρέπει να παίξεις με αποφασιστικότητα. Πρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κατακτήσουμε τον τίτλο», υπογράμμισε η Ρενάν.

Σόνια Μπομπαστόρ: «Είδαμε όλους τους αγώνες της Μπαρτσελόνα»

Από την μεριά της η προπονητής της Λιόν τόνισε: «Είδαμε από κοντά τον αγώνα με την Ατλέτικο. Παρακολουθήσαμε σχεδόν όλους τους αγώνες της Μπαρτσελόνα με το επιτελείο μου. Ήταν πολλή δουλειά. Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία αυτής της ομάδας, αλλά μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε εδώ τις αδυναμίες που σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε στον αγώνα. Η ομάδα μας έχει το ταλέντο αλλά και τα συλλογικά προσόντα για να προκαλέσει αυτή την ομάδα της Μπαρτσελόνα». Όσο για τον τροπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα;

«Ένα από τα δυνατά σημεία της Μπάρτσα είναι να κρατά την μπάλα. Αυτό είναι το DNA της Μπαρτσελόνα. Η τεχνική της ακρίβεια. Η Μπάρτσα είναι σίγουρα η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο τις τελευταίες σεζόν. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία σε συγκεκριμένες ώρες του αγώνα να έχουμε και τον έλεγχο. Θέλουμε επίσης να δείξουμε το ποδόσφαιρό μας, ξέρω ότι είμαστε ικανοί ακόμα και απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Οταν βλέπεις το παιχνίδι της Μπάρτσα, έχει πολύ ποιότητα. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω τι θα βάλουμε στη θέση μας, αλλά πνευματικά θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε τα προσόντα για να το κάνουμε, είμαστε σίγουροι για αυτό» κατέληξε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]