Τελικός Champions League Γυναικών: Ιστορική κινητοποίηση των οπαδών της Μπαρτσελόνα - 15.000 οπαδοί της στο Τορίνο

Τελικός Champions League Γυναικών: Ιστορική κινητοποίηση των οπαδών της Μπαρτσελόνα - 15.000 οπαδοί της στο Τορίνο

Newsroom

Περίπου 15.000 φίλοι της Μπαρτσελόνα αναμένεται να δώσουν το παρών στο Juventus Stadium στον μεγάλο τελικό του Champions League με τη Λυών. Παρών και ο πρόεδρος του συλλόγου μετά την ήττα της ομάδας στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

H FC Barcelona θα έχει να θυμάται τη σεζόν 2021/22 ως μια σεζόν ρεκόρ και πρωτοφανούς στήριξης του κόσμου της στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με στατιστικά που προκαλούν ζάλη (30/30 νίκες) και την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ προσέλευσης σε παιχνίδι ποδοσφαίρου γυναικών δύο φορές, αυτό το Σαββατοκύριακο «κυνηγάει» ένα ακόμα ρεκόρ κινητοποιώντας περίπου 15.000 φίλους της για τον τελικό του Champions League στο Τορίνο. Αυτό εκτιμάται στην Ισπανία δεδομένων των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί, είτε μέσω του κλαμπ, είτε από την UEFA.

Οι «μπλαουγκράνα» δίνουν το παρών σε τρίτο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτή η προσμονή των φιλάθλων τους εν συγκρίσει με την αντίστοιχη για τον πρώτο τελικό της ομάδας, το 2019, καθρεφτίζει και το ποιοτικό άλμα που γνώρισε το ποδόσφαιρο γυναικών στην Βαρκελώνη. Το 2019, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ταξίδεψαν στη Βουδαπέστη περίπου 1.000 culés. To 2022, τρία χρόνια αργότερα δηλαδή, ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί επί 15. Ενδιάμεσα υπήρξε ο τελικός στο Γκέτεμποργκ το 2021 ο οποίος έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο στάδιο Gamla-Ullevi ελέω πανδημίας.

Μάλιστα ένας από τους 15.000 Καταλανούς που θα ταξιδέψουν στο Τορίνο, θα είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος αναμένεται στην ιταλική πόλη την Παρασκευή (20/05) μετά την ήττα της ομάδας μπάσκετ στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Βελιγράδι. Η παρουσία του στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε θα έχει ένα θεσμικό ρόλο, το επίσημο δείπνο με τον πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τις εντάσεις και τους τριγμούς που προκάλεσε η πιθανή δημιουργία της European Super League.

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]