Η ομάδα του Παναθηναϊκού

Η γυναίκεια ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στο GWomen: «Σε 2 χρόνια πρωτάθλημα και Champions League»

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη χρονιά της επανίδρυσης του ποδοσφαιρικού γυναικείου τμήματος κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ' Εθνικής ανεβαίνοντας στην Β', με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη και τις παίκτριές του να μιλάνε στο GWomen τονίζοντας πως στόχος είναι να παίξουν Champions League.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, με την UEFA και την FIFA να έχει δώσει μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο άθλημα. Ένα βάρος που όπως αναφέραμε αρχίσει να πέφτει και στην Ελλάδα, με τους μεγάλους Συλλόγους να φτιάχνουν ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και παρότι για χρόνια το τμήμα αυτλο ήταν ανενεργό, φέτος ουσιαστικά το επανίδρυσε. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν από την Γ' Εθνική, καθώς δεν καμία περίπτωση δεν ήθελαν να μπουν στην διαδικασία αγοράς ΑΦΜ και κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλό τους, ανέβηκαν στην Β'.

Ο Ερασιτέχης όπως έκανε και με όλα τα άλλα τμήματα που είτε ίδρυσε ή επανίδρυσε, ξεκίνησε από τα χαμηλά, έχοντας ως στόχο την κορυφή. Μια κορυφή που θέλει και ο χορηγός και χρηματοδότης του τμήματος, Θάνος Αραγιάννης όπως είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του στο Gazzetta.

Στην πρώτη χρονιά όπως αναφέραμε ο στόχος της ανόδου επιτεύχθηκε με άνεση, όμως κανείς δεν μένει εδώ. Αυτό μας τόνισαν άλλωστε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Γιάννης Χαραλαμπίδης και οι παίκτριές του που βρέθηκαν στην Λεωφόρο και μίλησαν στο GWomen για τη νέα αυτή προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που όπως τόνισαν έχει ως στόχο σε δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός να είναι στην κορυφή της Ελλάδας και να πάρει το εισιτήριο για το Champions League.

image

Χαραλαμπίδης: «Χτίζουμε αυτή την ομάδα για να πάμε στην Α' Εθνική να πάρουμε το πρωτάθλημα και να βγούμε στο Champions League»

Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Χαραλαμπίδης με το «καλημέρα» ανέβασε ψηλά τον πήχη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο Παναθηναϊκός χτίζει ομάδα για να μπορέσει όχι απλά να ανέβει στην Α' Εθνική, αλλά να πάρει το πρωτάθλημα και να παίξει Champions League.

Κόουτς μια καινούργια προσπάθεια στον Παναθηναϊκό με το ποδόσφαιρο γυναικών, με την ομάδα να ξεκινάει από την Γ' Εθνική χωρίς να κάνει συγχώνευση με άλλο σωματείο. Πως ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια;

«Ήταν μια πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αποφάσισε να αρχίσει από το μηδέν, να φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα, κάτι που καταφέραμε με στόχο να ανέβει σιγά-σιγά τις κατηγορίες και να φτάσει στην Α' Εθνική. Αυτός είναι και ο στόχος και να επιτευχθεί άμεσα. Και εκεί πάλι να πρωταγωνιστήσει».

Η απόφαση πως βγήκε; Γιατί ήταν ένα τμήμα που υπήρξε χρόνια πριν και εδώ και δεκαετίας ήταν ανενεργό

«Ήταν μια απόφαση που πήρε ο Ερασιτέχνης. Για εμένα έπρεπε να γίνει γιατί το ποδόσφαιρο γυναικών έχει μπει πάρα πολύ δυνατά στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σιγά-σιγά θα επιβάλλεται στις ομάδες να έχουν γυναικεία τμήματα γιατί είναι απόφαση της UEFA».

Παναθηναϊκός γυναικεία ομάδα

Επειδή μιλάμε για Παναθηναϊκό και μπορεί η κατηγορία να είναι η Γ΄Εθνική, ωστόσο η πίεση υπήρξε την φετινή χρονιά;

«Φυσικά όταν αντιπροσωπεύεις τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, φυσικά είναι λογικό να υπάρχει και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και η ανάλογη πίεση. Θέλεις να είσαι πάντα πρωταγωνιστής, θέλεις η ομάδα σου να προσφέρει όσο το δυνατό καλύτερο ποδόσφαιρο και φυσικά θέλεις να είσαι πρώτος».

Και ποιοι είναι οι στόχοι και οι δικοί σου, αλλά και για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα;

«Ο στόχος όπως είπαμε είναι ένας. Να βγαίνει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής κάθε χρόνο και δεν μπορώ να κρυφτώ ότι χτίσαμε και χτίζουμε αυτή την ομάδα για να πάμε στην Α' Εθνική να πάρουμε το πρωτάθλημα και να βγούμε στο Champions League».

Δηλαδή οι στόχοι είναι εφάμιλλοι του Συλλόγου;

«Ναι βέβαια. Αυτός είναι και προσωπικός μου στόχος, αλλά και της ομάδας από την πρώτη μέρα που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την πορεία».

«Του χρόνου θα έχουμε πιο δύσκολο έργο, αλλά έχουμε θέσει τις βάσεις»

Και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό; Γιατί η Γ' Εθνική κατακτήθηκε σχετικά εύκολα, αλλά τα πράγματα λογικά θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

«Το γνωρίζουμε πως του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, δεν θα είναι τόσο εύκολα όπως τώρα, αλλά έχουμε βάλει τις βάσεις για κάτι πολύ καλό και με κάποιες προσθήκες που θα κάνουμε θα έχουμε μια ανάλογη πορεία. Μετά τα δεδομένα αλλάζουν στην Α' Εθνική, το επίπεδο είναι κάθε χρόνο και καλύτερο, έρχονται ξένες παίκτριες και οι ελληνίδες γίνονται καλύτερες και το είπεδο ανεβάινει συνεχώς στο ποδόσφαιρο γυναικών».

O Xαραλαμπίδης με τον Φώτη Καρακούση

Σε αυτό το ξεκίνημα ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβληματα που αντιμετωπίσατε;

«Το βασικό θέμα ήταν το γηπεδικό. Ο χώρος για προπονήσεις γιατί δεν έχουμε γήπεδο. Και έτσι ήμασταν σε προσωρινές λύσεις. Αλλά η διοίκηση και ο Θάνος Αραγιάννης βρήκαν τις λύσεις και τώρα έχυμε βρει το γήπεδό μας. Του χρόνου ίσως χρειαστεί να βρούμε κάτι καλύτερο για να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης».

Πόσο έχει στηριχθεί το τμήμα από διοίκηση;

Και η δοίκηση του κυρίου Μαλακατέ και Βρανόπουλου ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή και αγκάλισαν την προσάθεια που έγινε. Και φυσικά ο χορηγός μας ο Θάνος Αραγιάννης ήταν εκεί σε κάθε προσορινό πρόβλημα και το έλυνε άμεσα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ο τίτλος κατακτήθηκε και η ομάδα ανέβηκε στην Β' Εθνική. Ο άμεσος στόχος ποιος είναι;

«Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, Η ομάδα θα δώσει φιλικά παιχνίδια και θα κάνει δοκιμαστικά για την στελέχωση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ήδη έχουμε στοχεύσει σε παίκτριες και η διοίκηση θα κάνει τις συζητήσεις με μοναδκό στόχο την άνοδο».

image

Δημητρίου: «Σπουδαίο για εμένα να υπηρετώ τον Παναθηναϊκό»

Η αρχηγος του Παναθηναϊκού, Χαρά Δημητρίου έχοντας κάνει καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία και κατακτώντας με τον ΠΑΟΚ 8 πρωταθλήματα Ελλάδας και 4 Κύπελλα, με το που της έγινε πρόταση από τον αγαπημένο της Παναθηναϊκό δέχθηκε αμέσως. Ήθελε πάντα να παίξει με το τριφύλλι στο στήθος και παρότι πως άλλες με την καριέρα της δύσκολα θα δεχόντουσαν να παίξουν Γ' Εθνική, η ίδια το έκανε με χαρά, θέλοντας στο μέλλον να κατακτήσει τίτλο με τις «πράσινες» και να παίξει μαζί τους Champions League.

Πρώτη χρονιά η ομάδα φτιάχτηκε τώρα και κατακτήθηκε ο τίτλος και η άνοδος στην Β' Εθνική

«Ναι ναι ήταν μια αναγνωριστική χρονιά για εμάς. Από τον Ιούνιο μας είχαν ενημερώσει ότι ο Παναθηναϊκος θα επαναϊδρύσει το τμήμα του, κάτι πολύ ευχάριστο ειδικά για εμένα που είχα αγωνιστεί σε άλλες κατηγορίες και το περίμενα πως και πως αυτό. Όλη χρονιά ήταν μια χρονιά με δουλειά, καθημερινή προπόνηση ασχέτως με την κατηγορία που ήταν Γ' Εθνική και τους αγώνες που γινόντουσαν αραιά και που, να το τονίσω αυτό. Με ωραία δυνατά φιλικά φτάσαμε αισίως ως το τέλος».

Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός ως brand name μπορεί να βοηθήσει συνολικά το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Φυσικά και μπορεί. Είναι ήδη ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Ατρόμητος και η ΑΕΛ από τα μεγάλα brand name του ανδρικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ένα πράγμα που έλειπε από το γυναικείο ποδόσφαιρο και εγώ αγωνίζομαι χρόνια. Είναι ένα επιιπλέον κίνητρο το να δημιουργήσουν οι μεγάλοι Σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός που το κατάφερε φέτος και οι υπόλοιποι μεγάλοι Σύλλογοι ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να τραβήξουν περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα».

Τι σε τράβηξε εσένα στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή έγινε από πολύ μικρή ηλικία. Ο μπαμπάς μου αγωνιζόταν και πήγαινα μαζί του καθημερινά σε προπονήσεις και αγώνες και αγάπησα το άθλημα από πολύ μικρή. Γράφτηκα μετά σε μια ακαδημία αγοριών γιατί δεν υπήρχε στην περιοχή μου κοριτσιών. Εκεί αγωνίστηκα μέχρι τα 16 μου και μετά ενσωματώθηκα στα 17 μου σε ομάδα γυναικών».

Πόσο δύσκολο ήταν να παίζεις μέχρι τα 16 σου σε ομάδα αγοριών;

«Ήταν από την αρχή δύσκολο, μέχρι να γνωρίσεις τα παιδιά, αλλά σε αυτές τις ηλικίες έτσι και αλλιώς παίζει ανάμικτα οπότε ήταν μια όμορφη συνήθεια. Τα αγόρια με γνώρισαν, γίναμε φίλοι και μέχρι τα 16 μου παίζαμε μαζί και κατακτήσαμε και τίτλους σε παιδικές διοργανώσεις».

Και πως ένιωσες όταν λίγες βδομάδες πριν, σε αυτό το γήπεδο, ως αρχηγός του Παναθηναϊκού σήκωσες το Κύπελλο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής μπροστά στον κόσμο;

«Ήταν σημαντική στιγμή για εμένα. Ένιωσα τιμή, παρηφάνια και για εμένα είναι πάρα πολύ σπουδαίο να υπηρετώ αυτή την ομάδα ως αθλήτρια και έπειτα συγκεκριμένα που ήμουν και αρχηγός αυτή την χρονιά. Μια πετυχημένη χρονιά που έκλεισε μπροστά σε πάνω από 1.000 φιλάθους μας και πραγματικά όλο αυτό ήταν μαγικό».

Για το ότι αποφασίστηκε η ομάδα να ξεκινήσει από την Γ' Εθνική

«Είναι τιμή του Συλλόγου που επέλεξε αυτόν τον δρόμο, να επανιδρύσει το τμήμα και να παίξει στην Γ' Εθνική και να την ανεβάσει στις μεγάλες κατηγορίες».

«Πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό και όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League»

Και ποιοι είναι οι στόχοι για εσένα;

«Οι στόχοι μου προσωπικά επειδή έχω καταφέρει και πολλά πράγματα στην καριέρα μου, είναι όμορφο να τα θυμάσαι αυτά, αλλά πιο όμορφο να τα επαναλαμβάνεις. Επειδή έχω καταφέρει να πάω μέχρι τους «32» του Champions League, θα ήθελα και επιθυμώ πάρα πολύ να κάνω κάτι καλύτερο με τον Παναθηναϊκό. Να πάμε στην Α' Εθνική, να πάμε Champions League και να πάμε ακόμα καλύτερα από τους «32»».

H Δημητρίου με τον Φώτη Καρακούση

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσετε και τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γίνει κυρίαρχος στο άθλημα στην χώρα μας

«Όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, κάθε ματς της Α' Εθνικής θα είναι δύσκολο. Ναι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο όνομα τα τελευταία χρόνια, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, προσπαθούμε σαν ομάδα να χτίσουμε γερές βάσεις. Αυτό καταφέραμε, το έδειξαν και τα παιχνίδια μας αυτό, ότι δεν ήμασταν ομάδα Γ' Εθνικής παρότι αγωνιζόμασταν στην συγκεκρμένη κατηγορία. Θα φτάσουμε στην Β', σίγουρα θα έχουμε και κάποιες προσθήκες και ανάλογα και στην Α'. Και ευελπιστώ μέχρι τότε να είμαι στην ομάδα για να καταφέρουμε αυτό το όνειρο».

image

Μπασινά: «Είναι βαρύ και αγχωτικό όλο αυτό, αλλά ο πατέρας μου με στηρίζει»

Η Αλεξάνδρα Μπασινά κουβαλάει ένα βαρύ όνομα, ένα όνομα που έχει ταυτιστεί όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κόρη του Άγγελου, ακολούθησε τα χνάρια του και μόλις στα 15 της υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Μιλώντας στο GWomen δεν έκρυψε το πόσο δύσκολο είναι να παίζει ένα άθλημα στο οποίο ο πατέρας της μεγαλούργησε, αλλά τόνισε πως κάνει ότι μπορεί, δουλεύει όσο πιο σκληρά γίνεται για να τα καταφέρει.

Πόσο δύσκολο είναι να πεις να ασχοληθείς με το άθλημα το οποίο ο πατέρας σου μεγαλούργησε;

«Είναι δύσκολο και πολύ βαρύ όλο αυτό. Πρέπει να παίζω καλά, να με βλέπουν όλοι και να προπονούμαι ακόμα περισσότερο για να τα καταφέρω. Προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ και νομίζω πως σιγά-σιγά το πιάνω εκεί που θέλω να πάω. Γενικά είναι πολύ αγχωτικό, έχει πολύ βάρος. Έχω και τον μπαμπά μου να με συμβουλεύει και να μου λέει τι θα κάνω όταν παίζω για να τα πάω καλύτερα».

Σε συμβουλεύει και για τα αγωνιστικά;

«Ε ναι. Όταν έρχεται στις προπονήσεις να με δει λίγο, μου λέει πως να κινούμαι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γενικά είναι δίπλα μου και μου δίνει συμβουλές».

Πως και δεν έπαξες στη θέση του πατέρα σου και έγινες επιθετικός;

«Για πολλά χρόνια ήμουν σε ομάδα στίβου και ήμουν γρήγορη, συμμετείχα και στο Πανελλήνιο, ενώ έκανα και ενόργανη και γιαυτό παίζω και στην επίθεση. Βοηθάει η ταχύτητα και το ότι μπορώ να πάω στη μπάλα πρώτη και νομίζω γι' αυτό οι προπονητές μου με έβαλαν στην επίθεση».

«Ο πατέρας μου χάρηκε όταν του είπα να παίξω ποδόσφαιρο»

Ήταν εύκολη απόφαση να πεις ¨πατέρα θα αφήσω την γυμναστική, θα αφήσω τον στίβο και θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Πως το πήρε;

«Ήταν ευχαριστημένος, το ήθελε. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο στην σχολική ομάδα, δεν είχα πάει σε άλλη ομάδα πριν και μου έλεγε για πολλά χρόνια να πάω σε κανονική ομάδα και πως δεν θα είναι τα πράγματα έτσι όπως είναι στην σχολική. Γιατί το σχολείο είναι λίγο χαβαλές, δεν είναι κανονική ομάδα. Και ήρθα στον Παναθηναϊκό τώρα που φτιάχτηκε η ομάδα και όντως ήταν πολύ διαφορετικά».

Η Μπασινά

Δεν ξεκίνησες από την αρχή στον Παναθηναϊκό, πως το έζησες όλο αυτό. Αυτή την χρονιά από μια νέα ομάδα με μεγάλο όμως όνομα που ξεκίνησε από την τελευταία κατηγορία, κατκτώντας αμέσως τον τίτλο;

«Όσο είμαι στην ομάδα είδα πως αρχικά τα κορίτσια είναι φανταστκά, παίζουν πολλή καλή μπάλα. Στο σχολείο δεν μπορείς να το συγκρίνεις με αυτό το ποδόσφαιρο. Η ομάδα έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος καλή μπάλα».

Ποια είναι τα όνειρα της Αλεξάνδρας για το μέλλον; Και το λέω γιατί κουβαλάς και ένα βαρύ όνομα που έχει πετύχει πολλά συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό

«Δεν γίνεται χωρίς την πίεση, αλλά ο στόχος μου για τώρα είναι να μπορέσω να πάρω υποτροφία για πανεπιστήμιο της Αμερικής και να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Αυτοί είναι αρχικά και μετά ότι καλύτερο έρθει ας έρθει».

image

Στέλλα Ντζάνη: «Ηταν όνειρό μου»

Ακόμα μια παίκτρια που έκανε την διαφορά την χρονιά αυτή στον Παναθηναϊκό ήταν η Στέλλα Ντζάνη. Η έμπειρη επιθετικός με σημαντική καριέρα και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Παναθηναϊκού παρότι αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική, καθώς δεν έκρυψε πω; ήταν όνειρο να παίξει με το τριφύλλι στο στήθος.

Πρώτη χρονιά του Παναθηναϊκού στο γυναικείο ποδόσφαιρο που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και την άνοδο στην Β'. Πως έζησες όλη αυτή την χρονιά;

«Δεν έχει να κάνει πως ήταν Γ' Εθνική, κάτι άλλωστε που αποφάσισε ο Παναθηναϊκός προς τιμή του και δεν πήγε να κάνει αυτό που κάνουν πολλές ομάδες με την αγορά ΑΦΜ. Προτίμησε να κάνει κάτι από το μηδέν και είναι τιμή μας που εμείς ήμασταν μέλη αυτή της προσπάθειας και μας δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε στον μεγαλύτερο Συλλογο της Ελλάδας. Το ζήσαμε λίγο δύσκολο από την άποψη του ότι το επίπεδο των αντιπάλων δεν ήταν τόσο υψηλό και μας κούρασε αυτό το κομμάτι. Το ότι δίναμε εύκολα παιχνίδια ή ακόμα δεν υπήρχαν και πολλά παιχνίδια και για εμάς που έχουμε έρθει από ένα υψηλό επίπεδο ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε. Τέλος καλό όλα καλά όμως».

Η Ντζάνη με τον Φώτη Καρακούση

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφαση να δεχθείς να συνεχίσεις την καριέρα σου σε μια ομάδα Γ' Εθνικής, ακόμα και αν αυτή η ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός;

«Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά έγινε εύκολο όταν έμπαινε μπροστά το όνομα του Παναθηναϊκού, γιατί για εμένα προσωπικά επειδή υποστηρίζω αυτή την ομάδα από μικρό παιδί, ήταν ένα όνειρο να αγωνιστώ για τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και ο κόουτς που με πίστεψε από την αρχή, που μου είπε πως ενώ θα είμαστε στην Γ' Εθνική το ρόστερ και οι προπονήσεις θα είναι Α' Εθνικής. Και τον πρώτο λόγο τον είχε ο Παναθηναϊκός για μένα και ο κόουτς με έπεισε να κάνω το βήμα αυτό και να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική».

Και ποιοι είναι οι στόχοι σου και για σένα, αλλά και για την ομάδα;

«Οι στόχοι πάνω από όλα για την ομάδα είναι χρονιά με την χρονιά να κατακτούμε το πρωτάθλημα. Να πάρουμε αυτό της Β' Εθνικής και να φτάσουμε στην Α'. Εκεί ξέρουμε πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο γιατί και άλλες ομάδες θα ενισχυθούν, όλοι θα προσπαθήσουν να το κατακτήσουν. Εμείς θέλουμε να καθιερωθούμε στις πρώτες θέσεις και να κατακτούμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε Ευρώπη. Ο στόχος μου είναι αυτός, να παίξω στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό».

image

Αραγιάννης: «Να χτυπήσουμε στα ίσια τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»

Ο χορηγός του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, Θάνος Αραγιάννης, σε συνέντευξή του μας είχε μιλήσει για τη νέα αυτή προσπάθεια, αναφέροντας τα εξής: «Κοίτα ένα άθλημα που εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη για όποιον παρακολουθεί τα δρώμενα και έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε γίνει κίνηση. Γιατί είναι ο ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό και για την ακρίβεια τα τελευταία 14 χρόνια με τα πρωταθλήματα που έχει πάρει και με τις συμμετοχές του στην Ευρώπη. Οπότε επειδή θα γίνει αναγκαστικό σε λίγα χρόνια, θεώρησα πως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε το τμήμα από την αρχή, παρότι είχα προτάσεις από ομάδες Α' Εθνικής να αγοράσουμε το ΑΦΜ και να ενωθούμε με αυτές, εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο που αρμόζει στα ιδανικά του Παναθηναϊκού».

Δεν μπήκες σε αυτή την διαδικασία; Δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό;

«Όχι, όχι ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Είχαμε 5-6 προτάσεις από καλές ομάδες και να μας έδιναν μάλιστα και κάποια λεφτά, αλλά εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός, δεν κάνουμε αυτό που κάνουν τα άλλα σωματεία. Ξεκινάμε από την αρχή με γερές βάσεις. Ήδη έχουμε κάνει μια υπέρβαση στο μπάτζετ, έχουμε μπάτζετ Α' Εθνικής με πολλές διεθνείς παίκτριες και καταξιωμένες και από εκεί και πέρα πάμε να χτίσουμε μια ομάδα από την αρχή, προκειμένου σε δύο χρόνια να είμαστε δυνατοί και να είμαστε στην Α' Εθνική με στόχο να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ στα ίσια με την προσθήκη κάποιων ξένων».

Συνολικά το όραμά σου για το γυναικείο ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού ποιο είναι;

«Το όραμά μου για το τμήμα αυτό, είναι να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός στο γυναικείο ποδόσφαιρο και να είναι ψηλά στην κορυφή όπως θα πρέπει να είναι σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Οπότε το όνειρό μου για το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι να χυπάει στα ίσια τον ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση».

image

Κυριζάκης: «Δεν σκεφτήκαμε την αγορά ΑΦΜ, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει από την αρχή»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη και άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο τμήμα, Χρήστος Κυριζάκης μας ανέφερε αρχικά για το πως υπήρξε η επανίδρυση του γυναικείου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού: «Ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του κυρίου Αραγιάννη την οποία αγκάλιασε η διοίκηση του Ερασιτέχνη. Προσωπικά ήμουν αυτός που έτρεξα όλο αυτό το πρότζεκτ και όλα πήραν τον δρόμο τους».

Ποιοι είναι οι στόχοι για το τμήμα;

«Οι στόχοι είναι να πάει η ομάδα στην Α' Εθνκή και να πάρει πρωτάθλημα, όλα αυτά όμως να γίνουν βήμα-βήμα και όχι με βιαστικές κινήσεις, αλλά σωστό σχεδιασμό».

Ηπύρξαν δυσκολίες στο ξεκίνημα της νέας αυτής προσπάθειας;

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στο να βρεθεί το ρόστερ, αλλά και το γήπεδο, αλλά είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο να λυθούν».

Σκεφτήκατε κάποια στιγμή την αγορά ΑΦΜ για να παίξετε αμέσως σε μεγαλύτερη κατηγορία;

«Αυτό δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό μας, υπήρχαν προτάσεις αλλά δεν το δεχθήκαμε. Ο Παναθηναϊκός δεν αγοράζει ΑΦΜ, αλλά ξεκινάει από την αρχή».

image

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Ποιες είναι όμως οι ποδοσφαιρίστριες του Παναθηναϊκού που ανέβασαν την ομάδα στην Β' Εθνική;

Ιδού το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Τερματοφύλακες

Αριάδνη Ανδρή
Γεωργία Θεοδωρακοπούλου

Αμυντικοί

Φιλάνθη Σουλάκου
Δέσποινα Βιτούλα
Ελπίδα Παπαμήτρου
Κατερίνα Αναστασίου
Τζωρτζίνα Γρηγοροπούλου
Σουζάνα Μαρουδίτση
Βούλα Μανέτα

Παναθηναϊκός ποδόσφαιρο γυναικών

Χαφ

Βασιλική Λαζανά
Παρί Δέλλιου
Φαίδρα Λόγου
Χαρά Δημητρίου
Νίκη Σιαφαρίκα
Ελένη Καμαριανού

Παναθηναϊκός ποδόσφαιρο γυναικών

Επιθετικοί

Στέλλα Ντζάνη
Ματίνα Νταρζάνου
Κωνσταντίνα Φούνα
Ελενη Ανδρικοπουλου
Αλεξάνδρα Μπασινά

image
@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Χρήστος Λώλος

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]