Η Χόουπ Σόλο ζητά βοήθεια: ξεκινά θεραπεία για να σταματήσει το αλκοόλ

Η Χόουπ Σόλο ζητά βοήθεια: ξεκινά θεραπεία για να σταματήσει το αλκοόλ

Η πρώην τερματοφύλακας των ΗΠΑ ενεπλάκη σε επεισόδιο ενώ οδηγούσε με τα παιδιά της πριν από ένα μήνα και τώρα έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα με τον αλκοολισμό ζητά να καθυστερήσει η είσοδός της στο Hall of Fame.

Η Χόουπ Σόλο έπεσε, έσπασε, έφτασε στον πάτο. Τώρα επιβάλλεται να σηκωθεί.

Η πρώην τερματοφύλακας της εθνικής γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών παραδέχτηκε ότι δίνει «μάχη» με τον αλκοολισμό και πως ξεκίνησε θεραπεία για να σταματήσει το ποτό. Η έμπειρη κίπερ αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει μέσω του προφίλ της στα social media, με ένα μήνυμα στο οποίο ζητά να αναβληθεί η τελετή εισόδου της στο Hall of Fame.

«Επικοινώνησα με το Hall of Fame και ζήτησα με σεβασμό την αναβολή της τελετής εισαγωγής μου στο Hall of Fame μέχρι το 2023. Αυτή τη στιγμή, η ενέργεια και η εστίασή μου στρέφονται πλήρως στην υγεία, τη θεραπεία και τη φροντίδα της οικογένειάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω Το Hall of Fame για την υποστήριξή του και για την κατανόηση της απόφασής μου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα όταν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ στο αμάξι βρίσκονταν και τα δύο παιδιά της. Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν αφορούσαν έτσι και κακομεταχείριση ανηλίκων. Η 40χρονη τερματοφύλακας φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει αυτό το σπουδαίο βήμα μπροστά και να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η πρώην κίπερ των ΗΠΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Τον Ιούνιο του 2014, συνελήφθη στο σπίτι της στην Ουάσιγκτον και κατηγορήθηκε για δύο κακουργηματικές κατηγορίες τέταρτου βαθμού, η μία κατά της ετεροθαλούς αδερφής της και η άλλη κατά του ανιψιού της. Αφού δήλωσε αθώα, αφέθηκε ελεύθερη την επόμενη μέρα. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν ένα χρόνο αφότου κανένα από τα φερόμενα θύματα δεν συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Η Σόλο θεωρήθηκε η Νο. 1 τερματοφύλακας της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016, καθώς και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2007, 2011 και 2015. Επιπλέον, κέρδισε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σταμάτησε να παίζει σε επίπεδο συλλόγων και με την εθνική της ομάδα μετά από αποκλεισμό έξι μήνων από την Ομοσπονδία τον Αύγουστο του 2016. Η αναστολή ήρθε όταν, μετά την ήττα από τη Σουηδία στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Σόλο αποκάλεσε τη Σουηδική ομάδα «ένα μάτσο δειλοί».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]