Sweden

Euro 2022: Η Εθνική Γυναικών Σουηδίας παρουσίασε τη φανέλα της με οδηγό για το πώς να την σταματήσεις!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η ομάδα στην ψηλότερη κατάταξη του ποδοσφαίρου γυναικών στον κόσμο παρουσίασε τις νέες της φανέλες για το UEFA Women's Euro με ένα μοναδικό τέχνασμα!

Η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης το μακρινό πια 1984 Σουηδία μπορεί να μην έχει κατακτήσει κάποιο σημαντικό διεθνή τίτλο από τότε, όμως παραμένει σταθερά μία από τις κορυφαίες στην παγκόσμια σκηνή. Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA το 2019 και ασημένια στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Σκαδιναβές παρουσίασαν τις φανέλες τους ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενείται το προσεχές καλοκαίρι στην Αγγλία με ένα πραγματικά πρωτότυπο τέχνασμα. Οι εμφανίσεις του παράγονται από το γνωστό brand Adidas, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αθλητικών ειδών στην Ευρώπη, από το 2013, αλλά φέτος έκαναν τη διαφορά!

Οι φανέλες τυπώθηκαν με έναν ενσωματωμένο οδηγό για το πώς να σταματήσετε την ομάδα να εμφανίζεται στο εσωτερικό του γιακά της φανέλας. Ο οδηγός συμβουλεύεις τις προσεχείς του αντιπάλους «πρώτα απ' όλα, πως η Σουηδία είναι μια από τις πιο γρήγορες ομάδες στον κόσμο και επίσης μια από τις καλύτερες στις αντεπιθέσεις, κάντε ό,τι μπορείτε για να ανακτήσετε τη μπάλα μόλις τη χάσετε... προσπαθήστε να πιέσετε, οι Σουηδές παίκτριες κατεβαίνουν στα πλάγια και κλείνουν τους επιθετικούς διαδρόμους».

Η επιθετικός της Άρσεναλ, Stina Blackstenius, αποκαλύπτει «στην ανάλυση, εκθέτουμε ακριβώς το πώς κερδίζουμε, πώς παίζουμε και πώς οι αντίπαλες ομάδες - ίσως - έχουν την ευκαιρία να μας σταματήσουν. Η ομάδα μας είναι καλύτερη από ποτέ και μπαίνουμε στο Euro με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Αυτό το καλοκαίρι, ελπίζουμε ο σουηδικός λαός να σταθεί μαζί μας, είναι μια σημαντική στιγμή για την ομάδα μας».

Μαζί με τη φανέλα, η Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (SvFF) κυκλοφόρησε κι έναν ψηφιακό οδηγό, How To Stop Sweden, «Πώς να σταματήσεις την Σουηδία», γραμμένο από τον επικεφαλής αναλυτή της ομάδας, Anders Eriksson. Αναδεικνύει 31 κορυφαίες παίκτριες στην ομάδα και δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να παίξουν οι αντίπαλοι για να σταματήσουν τη Σουηδία αυτό το καλοκαίρι. Εξήγησε επ' αυτού ότι «η ψηφιακή ανάλυση της ομάδας και των μεμονωμένων παικτών είναι ένας υπαινιγμός για τους αντιπάλους. Τώρα, μπορούν απλά να αγοράσουν την ποδοσφαιρική φανέλα για να έχουν την ευκαιρία να τους αμφισβητήσουν στο UEFA Women's Euro».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]