Η «επίγευση» της νίκης. Το πιο γλυκό συναίσθημα στον αθλητισμό. Μερικές ομάδες ξεχωρίζουν από άλλες γιατί μπορούν και τη μετατρέπουν σε συνήθεια, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Πώς το πετυχαίνουν όμως;

Στα κιτάπια της αθλητικής ιστορίας μπορεί να ανατρέξει κανείς στο τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» θα επικρατήσουν στις 2 Φεβρουαρίου του 2020 των Χανίων με το ευρύ 91-65, για τη 15η αγωνιστική της Α1, αλλά εκείνο το μεσημέρι δεν ήταν όπως όλα τα υπόλοιπα.

Μία νίκη που δεν ήταν ο μοναδικός σκοπός για τον οργανισμό, αφού σηματοδότησε την 112η σερί στο πρωτάθλημα και συνολικά 130η σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Παντελάκη δεν είχε αντίπαλο.

1

Γράφοντας λοιπόν τη μία νίκη πίσω από την άλλη έφτασε σε αυτό το μαγικό σερί, που τελικά έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Connecticut Huskies διατηρούσαν σερί 111 νικών από το 2017.

«Να πούμε ότι είναι μία πολύ μεγάλη μέρα για τον σύλλογο. Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ και είμαστε υπερήφανες για αυτό» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της Άννας Νίκης-Σταμολάμπρου, πρωταγωνίστριας μέχρι και σήμερα στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν... 112 νίκες μακριά από την ιστορία και τις πέτυχαν!

Το φύλλο αγώνα του ιστορικού παιχνιδιού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 2, Σταμάτη 8, Αυτζή, Σπυριδοπούλου 11, Παυλοπούλου 14, Νικολοπούλου 14, Γκρέιβς 10, Γέμελος 7, Γιουρτσένκοβα 14, Λούκα, Κοσμά, Σταμολάμπρου 11

Ο.Α. Χανίων (Νανάκος): Μπιν 12, Θεοδοσουλάκη 2, Βιντσιλαίου Αγ. 13, Ψυχογιού 3, Λίτσι, Παπαδάκη, Δασκουλίδου, Βιντσιλαίου Στ. 11, Ντράμοντ 18, Μπουθ 6.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]