toula kalentzou
08/11/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλέντζου στο GWomen: «Συγκινήθηκα με την επιστροφή της Μιλλούση, θα ήθελα κι εγώ να παίξω μαζί με την κόρη μου»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η είδηση πως η Βασιλική Μιλλούση επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και δύο εγκυμοσύνες, έχει προκαλέσει τις πιο θετικές εντυπώσεις. Η πρώην διεθνής του μπάσκετ, Δήμητρα Καλέντζου, είχε μία από τις πιο ενθαρρυντικές αντιδράσεις.

Μία από τις super μαμάδες - πρωταθλήτριες. Η Δήμητρα (ή Τούλα) Καλέντζου μετά από τη γέννηση του παιδιού της κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και μάλιστα να συνεχίσει ακάθεκτη την επιτυχημένη της πορεία στο μπάσκετ, πηγαίνοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και έχοντας την κόρη της στις κερκίδες να την παρκαολουθεί.

Η βοηθός προπονητή, πλέον, στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών μίλησε στο Gazzetta Women και εξήγησε πως όταν είδε το βίντεο της Βασιλικής Μιλλούση, στο οποίο δήλωνε πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, συγκινήθηκε και ένιωσε πως θα ήθελε και η ίδια αν μπορούσε να κάνει το ίδιο. «Όταν είδα το βίντεο της Βασιλικής (σ.σ. Μιλλούση) να πω την αλήθεια συγκινήθηκα. Με το που το είδα είπα: «Ναι ρε Βασιλική, καλά έκανες». Χάρηκα πάρα πολύ και σκέφτηκα να της στείλω να της το πω. Κάπως σα να ζήλεψα, θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσα να κάνω κι εγώ το ίδιο. Και είναι τόσο δύσκολο να επιστρέψεις γιατί ακούς τόσα πολλά πράγματα. Μπαίνεις σε διάφορες σκέψεις και περισσότερο σκέφτεσαι αυτό το «Τι θα πει ο κόσμος;». Αλλά στην τελική δεν αφορά κανέναν. Αν νιώθεις την ανάγκη να βρίσκεσαι σε αυτό τον χώρο και αγαπάς αυτό που κάνεις, αυτό να κάνεις».

Η Καλέντζου, όπως και αρκετές ακόμη, μετά τη γέννηση του παιδιού της επέστρεψε στα παρκέ παρά τις τύψεις που μπορεί να ένιωθε ορισμένες φορές αλλά, όπως εξηγεί, δεν θα άλλαζε τίποτα: «Έκανα πολλές αρνητικές σκέψεις να πω την αλήθεια και είχα συχνά τύψεις γιατί άφηνα την κόρη μου και γιατί μπορεί να έχανα κάποιες στιγμές μαζί της για να πάω σε προετοιμασία ή για αγώνα. Όμως, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή αυτό που η κορή μου με έβλεπε στους αγώνες μου και το θυμάται ότι ήταν εκεί, είναι φοβερό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θυμάμαι, ήταν εκεί μας παρακολουθούσε και την είχα πάρει και στο Ολυμπιακό χωριό τότε».

Και με αφορμή όλα τα παραπάνω, η πρώην πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού εξέφρασε και μία επιθυμία της που μοιάζει με αυτή που έχει η Ευαγγελία Ψάρρα: «Παίζει λίγο μπάσκετ η κόρη μου και θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσαμε να είμαστε συμπαίκτριες, να παίξουμε στην ίδια ομάδα. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο αυτό να γίνει αλλά θα το ήθελα πραγματικά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]