mundobasket
21/09/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάου Γκασόλ, πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2022

Ο μύθος του ισπανικού μπάσκετ συνεχίζει να χτίζει μια μεγάλη κληρονομιά αυτή τη φορά ως πρεσβευτής της μεγάλης διοργάνωσης της χρονιάς στο μπάσκετ γυναικών σε επίπεδο FIBA.

Ο Πάου Γκασόλ συνεχίζει να προσθέτει κομμάτια στο ψηφιδωτό μιας λαμπρής καριέρας που συνδέεται με το μπάσκετ. Όχι πια στο παρκέ αφού πριν από περίπου ένα χρόνο έριξε τους τίτλους τέλους, αλλά σε ευρύτερη πλαίσιο, αφού συνεχίζει να διατηρεί άμεση σχέση με το άθλημα που δόξασε όσο λίγοι.

Όπως ανακοινώθηκε ο Ισπανός θα είναι ο νέος πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών στην Αυστραλία το 2022 χάρη στην απόλυτη αφοσίωσή του στο μπάσκετ και τον γυναικείο αθλητισμό!

Ο Πάου πρωταθλητής κόσμου το 2006 στην Ιαπωνία ταιριάζει ιδανικά για σύμβολο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου στο Σίδνεϊ.

Ο θρυλικός σέντερ εκτός από τα πεπραγμένα του στα παρκέ έχει να επιδείξη μεγάλη δέσμευση στο μπάσκετ γυναικών από τα θεμέλιά τους, τις ακαδημίες, μέχρι το υψηλότερο επίπεδο.

«Το να παίζεις με τη χώρα σου στην παγκόσμια σκηνή είναι η μεγαλύτερη υπερηφάνεια», λέει ο Γκασόλ. «Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Μετακινήστε την μπάλα, μοιράστε τη μπάλα, βρείτε τον ανοιχτό συνεργάτη σας, δημιουργήστε μια επιθετική ροή... Είναι ένα αλτρουιστικό παιχνίδι», προσθέτει.

«Το επίπεδο των ικανοτήτων, της έντασης, της σωματικότητας και του πάθους στο γήπεδο θα είναι εκπληκτικό», καταλήγει για την διοργάνωση. «Τις βλέπεις; Είναι οι καλύτερες στον κόσμο, κάνουν τα καλύτερα παιχνίδια... Και το γιορτάζουν, όπως έκανα εγώ» είπε ο Πάου στην επίσημη παρουσίασή του στον νέο του ρόλο!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]