sylvia_fowles
13/08/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σίλβια Φάουλς: Η θρύλος του WNBA που θέλει να γίνει νεκροθάφτης

Μαριλένα Καλόπλαστου

Μετά από 15 χρόνια καριέρας η Σίλβια Φάουλς αποσύρεται και ξέρει ήδη τί θέλει να κάνει στη ζωή μακριά απ' τα παρκέ.

«Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, ακόμη και πριν αρχίσω να δουλεύω σε γραφείο τελετών. Θα ήθελα πολύ να με αποτεφρώσουν, αν ήθελαν τα παιδιά μου, και αν δεν το ήθελαν, θα ήθελα να δωρίσω το σώμα μου στην επιστήμη», έχει δηλώσει.

Και... «Νιώθω ότι όλοι θα έπρεπε να μιλούν γι αυτό. Πιστεύω πως ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι φοβούνται τόσο τον θάνατο είναι η απουσία σχετικής εκπαίδευσης».

Αλλά και... «Πιστεύω στη μετενσάρκωση και αν επιστρέψω, νομίζω ότι θα ήθελα να επιστρέψω ως ζώο. Είτε αετός, είτε ελέφαντας. Θα μου άρεσε αυτό»

Η σταρ του WNBA, Σίλβια Φάουλς, που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το άθλημα στο τέλος αυτής της σεζόν, έχει ένα από τα πιο γεμάτα παλμαρέ στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών, το βράδυ της Παρασκευής (12/08) φόρεσε τη φανέλα των Μινεσότα Λινξ για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της ομάδας και καθώς δεχόταν το χειροκρότημα όλου του γηπέδου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνώριζε.

Δεν φοβάται τον θάνατο. Της αρέσει να συλλογίζεται το μέλλον, το άγνωστο. Το άγνωστο μέλλον. Το βρίσκει πολύ πιο ενδιαφέρον από το παρελθόν. Η «συνταξιοδότηση» θεωρείται μερικές φορές για τους επαγγελματίες αθλητές κι αθλήτριες ως ένας μικρός θάνατος, αλλά η Φάουλς, η οποία εργάζεται για να πάρει πτυχίο υπηρεσίας κηδειών από το 2015, έχει έναν μάλλον πολύ ξεκάθαρο δρόμο για τη ζωή μετά το μπάσκετ - μια ζωή που μπορεί να περιλαμβάνει και τον θάνατο.

«Ίσως θα ήθελα να με μετατρέψουν σε κοραλλιογενή ύφαλο, γιατί λατρεύω την παραλία», έχει πει. «Φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να κάνει καλό με αυτό το σώμα»...

Στο γήπεδο, η οκτώ φορές All star gamer και δύο φορές MVP των τελικών σίγουρα αξιοποίησε το σώμα της στο έπακρο. Κι εκείνο φυσικά συνεργάστηκε άψογα μαζί της χωρίς ούτε φέτος - την τελευταία της χρονιά στα παρκέ- να δείξει σημάδια αποσύνθεσης.

Σε 15 χρόνια καριέρας έχει κερδίσει δύο τίτλους WNBA, δύο MVP τελικών και τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Είναι η κάτοχος του ρεκόρ πρωταθλήματος σε συνολικά ριμπάουντ, σε ποσοστό ευστοχίας και σε double doubles. Κατατάσσεται 10η όλων των εποχών σε πόντους και τρίτη όλων των εποχών σε μπλοκ.

Η Φόουλς έγινε, σύμφωνα με την MVP του πρωταθλήματος Ζόνκελ Τζόουνς, «ο παίκτης για τον κόσμο». Ενώ γέμιζε τα φύλλα των στατιστικών, η 36χρονη πλέον σέντερ κατάλαβε ότι στη ζωή υπάρχουν περισσότερα πράγματα από το μπάσκετ, και στον θάνατο περισσότερα από θλίψη.

Έχει εξομολογηθεί ότι τα 15 χρόνια της καριέρας της τής έλειψαν γενέθλια, διακοπές, φίλοι, οικογένεια και τώρα είναι έτοιμη να ζήσει όλα όσα στερήθηκε και φυσικά να ασχοληθεί με τον θάνατο, ναι. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει νεκροτομία και εργάζεται με μερική απασχόληση σε γραφεία τελετών στη Μινεάπολη και το Μαϊάμι ως ένας τρόπος για να μεταβεί στην after basketball εποχή, η οποία θα τη βρει νεκροθάφτη!

Όσον αφορά στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα στο σπίτι» των Λινξ γνώριζε από πριν ότι θα είναι πολύ φορτισμένη. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό της ότι θα του επιτρέψει να κλάψει ή αν θέλει να γελάσει. Να νιώσει οτιδήποτε. Να θρηνήσει το τέλος της καριέρας της. Κι έτσι έγινε... Η θρύλος του WNBA και σταρ των Μινεσότα Λινξ σημείωσε 13 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν έκανε... check out και απόλαυσε τις αγκαλιές συμπαικτριών και αντιπάλων και τις επευφημίες των φιλάθλων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]