Η Αννα Σπυριδοπούλου
17/03/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπυριδοπούλου στο GWomen: «Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτό το ματς»

Γιάννης Σταυρουλάκης

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από το «Παύλος Γιαννακόπουλος» κάνοντας τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 Γυναικών και η φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», Άννα Σπυριδοπούλου μίλησε στο GWomen για το 2/2 φέτος με τον Παναθηναϊκό, τις σκέψεις στο -8 και τα προσεχώς.

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού έζησε τη σφοδρή χαρά της στιγμής στο κλειστό της Λεωφόρου το βράδυ της Τετάρτης 16/3 ενώ η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν απλώς μια ωραία ιστορία αλλά ο λόγος που η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς κλείδωσε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Α1. Κυρίως όμως, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στη regular season απέναντι στις «πράσινες», χτίζοντας προβάδισμα μείζονος σημασίας για την postseason, καθώς ο τίτλος κρίνεται στις 4 νίκες και οι ομάδες κουβαλούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Κι όλα αυτά ενώ οι «ερυθρόλευκες» γύρισαν από το -8 (44-36, 25’) με την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας που δεν είχε τίποτα να φοβηθεί απέναντι στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό που έδειχνε μεν να κοντρολάρει το ματς, εντούτοις παραδόθηκε στον Ολυμπιακό που έφτασε στη νίκη με όπλο την άμυνα στην τέταρτη περίοδο και τη δράση των ψηλών του.

«Πάντα σε ένα ντέρμπι, ειδικά σε ένα Παναθηναϊκός Ολυμπιακός γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν μετράει μόνο το πόσο καλός είσαι ή πόσο καλή ομάδα έχεις. Το ζήτημα, εν προκειμένω έχει να κάνει με το πόσο συγκεντρωμένος θα παρουσιαστείς για να επιβιώσεις σε αυτή τη διαδικασία. Ειδικά εμείς οι παλιότερες που ξέρουμε πώς έχει η κατάσταση, δείξαμε ότι δεν μας επηρέασε τίποτα. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, μπήκαμε κάπως μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο όμως ήμασταν σίγουρες πως θα το αλλάξουμε στην πορεία. Επειδή, ακριβώς έχουμε δείξει πως η ομάδα μας φέτος είναι πολύ καλή» εξήγησε στο Gazzetta η Άννα Σπυριδοπούλου, η οποία ήταν καθοριστική στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Η Σπυριδοπούλου στο ματς με τον ΠαναθηναϊκόΟ Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην αρχή της τρίτης περιόδου, έφτασε στο 44-36 στο 25’ ωστόσο η Αγγελική Νικολοπούλου έκανε τη δουλειά ώστε ο Ολυμπιακός να μειώσει στον πόντο (57-56, 30’), δίνοντας την σκυτάλη στην Σπυριδοπούλου που με δικούς της επτά διαδοχικούς πόντους, οι φιλοξενούμενες έφεραν τα πάνω κάτω. «Πραγματικά, σκέφτηκα πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτό το ματς! Ακόμα και στο -8! Μπήκαμε στα αποδυτήρια και δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο. Απλώς, πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι! Ήμασταν τόσο σίγουρες ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε δουλέψει τόσο πολύ, πιστεύουμε η μια στην άλλη κι έχουμε τόσο καλό rotation, που είναι επίσης πολύ βασικό. Να ξέρεις, δηλαδή ότι θα μπει μια άλλη συμπαίκτριά σου και θα βοηθήσει εξίσου καλά. Δεν φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση» ανέφερε η έμπειρη φόργουορντ του Ολυμπιακού, η οποία τελείωσε το ματς με 9 πόντους (0/1 βολ., 3/5 δίπ., 1/1 τρίπ.), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος στα 22:08 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Λετονός Μάρτινς Ζίμπαρτς οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στην πρώτη χρονιά του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. «Η αλήθεια είναι ότι τον ετοιμάσαμε κι εμείς πριν από το πρώτο ντέρμπι στο ΣΕΦ. Προσπαθήσαμε, δηλαδή να τον βάλουμε στο κλίμα και να του εξηγήσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ματς. Απ’ ό,τι είδα κιόλας, νομίζω το απήλαυσε! Την όλη κατάσταση, το όλο… ζόρι». Όσον αφορά τη φετινή έκδοση του Ολυμπιακού και τι ταμπέλα θα έβαζε στην ομάδα, η Άννα Σπυριδοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μια νέα αρχή… Παρά την ήττα στους περσινούς τελικούς, η διοίκηση μάς έχει στηρίξει και πάλι. Κάνουμε μια νέα αρχή, προχωράμε βήμα-βήμα και φτάσαμε ως τα προημιτελικά του EuroCup , αν και είμαι σίγουρη πως αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει έτσι, θα έχει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε με χαμηλά το κεφάλι και πολλή δουλειά. Σήμερα (σ.σ. χθες) δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε και πως ό,τι βάζουμε στο μυαλό μας, το καταφέρνουμε».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής άφησε οριστικά πίσω της εκείνον τον τραυματισμό (ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο) που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, όπως και το EuroBasket. «Ένιωσα καλά στο ντέρμπι. Είχα τον χιαστό μου πέρσι και δεν μπόρεσα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό στους τελικούς, είναι κάτι που με ‘’πονάει’’ πολύ. Το πήρα και λίγο προσωπικά. Αλλά να πάρουμε πρώτα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και τότε θα πούμε κι άλλα για αυτό (γέλια). Γιατί καλή η νίκη με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλουμε και τους τίτλους». Όσον αφορά τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, είπε: «Κάναμε το 2-0 στα ματς με τον Παναθηναϊκό κι έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι μια διοργάνωση όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Όλα πάνε κατ’ ευχήν μέχρι στιγμής. Κι εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]