kiara_fontanesi

Το ντοκιμαντέρ της FIM για τις γυναίκες στους αγώνες μοτοσικλέτας (vid)

Κώστας Παστρίμας

Για κάθε κορίτσι που ονειρεύεται να μπει στον συναρπαστικό κόσμο της μοτοσικλέτας, αυτή η ταινία εμπνέει θάρρος και αυτοπεποίθηση, για να της δείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM - Fédération Internationale de Motocyclisme) έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο οποίο μερικές από τις γυναίκες που αφήνουν το στίγμα τους στους αγώνες μοτοσικλέτας διηγούνται τον τρόπο που προσεγγίζουν αυτό που αγαπούν και πώς έφτασαν στο επίπεδο που βρίσκονται.

Τις εμπνευσμένες ιστορίες τους μοιράζονται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Λάια Σανθ, η Ίρις Κράμερ και η Κιάρα Φοντανέζι, μαζί με την Αντρέα Κόλμαν και την ανερχόμενη 19χρονη Ραν Γιοχάι.

«Μόλις βάλεις το κράνος, δεν έχει σημασία το γένος σου», λέει η Γιοχάι. «Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη για το άθλημα και το πώς οδηγείς. Αν οδηγείς καλά, οδηγείς καλά -δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα».

Η Διευθύντρια της Επιτροπής FIM Women in Motorcycling Commission, Γιάνικα Γιουντέικα, τόνισε μεταξύ άλλων: «H FIM είναι αποφασισμένη να κάνει τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον για όλους. Για αυτό προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους να προβάλλουμε αναβάτισες-πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν στους αγώνες μοτοσυκλέτας».

Παρακολουθήστε παρακάτω το ντοκιμαντέρ της FIM με τίτλο «WOMEN IN MOTORCYCLING»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]