665
26/12/2022

Η ακτιβίστρια Σίντι Χουκ αναλαμβάνει τους Ολυμπιακούς του Μπρίσμπεϊν

Πηνελόπη Γκιώνη

Η 58χρονη σύμβουλος, παγκοσμίως γνωστή για τη διαχείρισή της σε μεγάλες εταιρείες, Σίντι Χουκ ανέλαβε τη διοίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 και οι αρχικές εντυπώσεις είναι κάτι περισσότερο από θετικές.

Το όνομά της έγινε γνωστό από τις πολύ καλές της ικανότητες στη διαχείριση ολόκληρων εταιρειών όμως αργότερα το στόλισε με τις δράσεις της για τη συμπερίληψη, την ισότητα και τη διαφορετικότητα. Η Σίντι Χουκ δεν είναι μία business woman που ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη αλλά είναι υπέρχαμος των ίσων ευκαιριών και της ισότητας. Η ίδια, ως πρέσβειρα του diversity και της συμπεριληπτικότητας φέρεται πως θα φέρει μία φρεσκάδα που είναι αναγκαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε όλα τα επίπεδα.

Η ακτιβίστρια Χουκ

H Χουκ είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας (diversity), της ενσωμάτωσης και της ευημερίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως διευθύνουσα σύμβουλος της Deloitte Australia, η Χουκ εισήγαγε ένα πρόγραμμα επιστροφής στην εργασία για την υποστήριξη των ανθρώπων που είχαν κάνει διακοπές καριέρας για να επιστρέψουν στην εργασία. Επίσης, εισήγαγε γονική άδεια επί πληρωμή για τους πατέρες και έλαβε σημαντικά μέτρα για να επιτρέψει την πρόοδο των γυναικών και να εξασφαλίσει την ισότητα των αμοιβών. Η Χουκ ανακηρύχθηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Χρονιάς για το Pride in Diversity το 2017 για τις προσπάθειές της στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας χωρίς αποκλεισμούς στη Deloitte και την υπεράσπιση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω πρωτοβουλιών όπως η λίστα Outstanding 50 LGBTI leaders. Το 2016 ανακηρύχθηκε φιναλίστ των Australian Financial Review 100 Women of Influence Awards.

Το βιογραφικό της

Η Σίντι Χουκ, η οποία γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετακόμισε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 2009, πριν γίνει διευθύνουσα σύμβουλος της Deloitte Australia έξι χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Deloitte Asia Pacific μετά τη μετακόμισή της στη Σιγκαπούρη το 2018. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, η Χουκ ξεκίνησε την καριέρα της στην Deloitte στο Σαν Φρανσίσκο. Εντάχθηκε στην εταιρεία ως ελεγκτής το 1986 και έγινε εταίρος το 1998. Το 2009, η Χουκ μετακόμισε στην Αυστραλία και αμέσως μετά διορίστηκε διευθύνουσα εταίρος για την πρακτική Assurance and Advisory της Deloitte Australia.

Το 2013, υπό την ηγεσία της Χουκ, η πρακτική Assurance and Advisory της Deloitte Australia κέρδισε τόσο το βραβείο Accounting Firm of the Year όσο και το βραβείο Audit Firm of the Year στα βραβεία CFO της Australian Financial Review - η πρώτη φορά που μια εταιρεία απέσπασε και τα δύο βραβεία την ίδια χρονιά. Τον Φεβρουάριο του 2015, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της Deloitte Australia, διαδεχόμενη τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο Giam Swiegers, Με τον διορισμό της, έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος μιας αυστραλιανής εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών Big Four. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως διευθύνουσα σύμβουλος της Deloitte Australia, οδήγησε την εταιρεία σε τέσσερα συνεχόμενα έτη ρεκόρ ετήσιας αύξησης των εσόδων της κατά 15%. Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Χουκ εξελέγη ως η πρώτη CEO της Deloitte Ασίας-Ειρηνικού για τετραετή θητεία. Σε αυτόν τον ρόλο η Hook επέβλεπε 65.000 επαγγελματίες και τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Χουκ διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής για τους θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2032 που θα διεξαχθούν στο Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

«Σε απολύτως καλά χέρια οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας Ίαν Τσέστερμαν πιστεύει ότι η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Μπρίσμπεϊν 2032 βρίσκεται σε «πραγματικά καλά χέρια» με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Σίντι Χουκ στο τιμόνι.

Ο Τσέστερμαν δήλωσε στο insidethegames ότι η Χουκ ήταν «ξεκάθαρα έτοιμη για την πρόκληση» της δημιουργίας και διαχείρισης μιας ομάδας που θα παραδώσει τους Αγώνες σε 10 χρόνια, αφού είχε την ευκαιρία να τη γνωρίσει για πρώτη φορά. Η Χουκ εξασφάλισε το ρόλο μετά την αποχώρησή της από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Deloitte Asia Pacific νωρίτερα φέτος. «Πρόκειται για έναν πραγματικά συναρπαστικό διορισμό. Δεν συμμετείχα στη διαδικασία της συνέντευξης, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί οι συνάδελφοί μου εντυπωσιάστηκαν από αυτήν. Είναι ευπαρουσίαστη καθώς και απόλυτα ικανή, οπότε νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλά χέρια. Ήταν σε μεγάλο βαθμό μια αρχική συζήτηση, αλλά και για να καταλάβουμε όλοι ποια είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και κοιτάζοντας την πραγματικά στα μάτια, μπορώ να δω ότι είναι σαφώς έτοιμη για την πρόκληση και ενθουσιασμένη από αυτό που προσφέρει το Μπρίσμπεϊν για όλους στο Κουίνσλαντ και το Ολυμπιακό Κίνημα επίσης».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]