bacha
23/05/2022

Σελμά Μπασά: Νεαρή Παίκτρια της σεζόν στο Champions League Γυναικών

Η 21χρονη αριστερή μπακ της Λυών ανακηρύχθηκε καλύτερη νεαρή παίκτρια τη σεζόν στο Champions League Γυναικών.

Μπορεί να είναι μόλις 21 αλλά ο τελικός του Τορίνο ήταν για την Μπασά ο τρίτος στην καριέρα της. Ήταν παρούσα και στους θριάμβους της Λυών το 2018 και το 2019. Όμως φέτος ήταν πραγματικά κυρίαρχη στον χώρο ευθύνης της, έχοντας μάλιστα τις περισσότερες ασίστ από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια φέτος στη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα έκανε ένα σωτήριο τάκλιν στην Τζένι Ερμόσο, ενώ σε ένα από τα συνηθισμένα της over lap «τροφοδότησε» εντυπωσιακά την Χέγκερμπεργκ που «έγραψε» το 2-0 για τη γαλλική ομάδα.

Αυτή ήταν η ένατη ασίστ της νεαρής αμυντικού φέτος από τη φάση των ομίλων ως και το ματς του τελικού. Τρεις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια.

Η προπονήτρια των Lyonnaises, Σονιά Μπομπαστόρ, μιλώντας για την τελευταία εμφάνιση της Μπασά τόνισε: «Η Σελμά έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι έχει την ποιότητα και τη νοοτροπία. Γνωρίζουμε την ικανότητά της να ξεπερνάει τον εαυτό του της σε τέτοιου είδους αγώνες».

Τα στατιστικά της Γαλλίδας αμυντικού:

10 συμμετοχές
0 γκολ
9 ασίστ
44 επιτυχημένες μεταβιβάσεις
58 Ανακτήσεις κατοχής

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]