The Australian Women's Rugby National Team
16/03/2022

Ο γυναικείος αθλητισμός κερδίζει δημοτικότητα στην Αυστραλία

Ελένη Τζάντασεκ

Από την αρχή της πανδημίας, 70% περισσότεροι Αυστραλοί παρακολουθούν γυναικείο αθλητισμό στην τηλεόραση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των αυστραλέζικων αθλητικών καναλιών Fox Sports, 70% των συμμετεχόντων παρακολουθούν περισσότερα γυναικεία αθλήματα απ’ότι το 2020.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας YouGov, συμμετείχαν 3.054 άτομα. Το 66% των συμμετεχόντων δηλώνουν πως έχουν δει γυναικείο αθλητισμό στην τηλεόραση, ενώ το 69% έχει παρακολουθήσει περισσότερα γυναικεία σπορ από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% παρακολουθεί πλέον γυναικείο αθλητισμό στην τηλεόραση. To 56% όσων ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια αποδίδει αυτή την αλλαγή στην αυξημένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Foxtel, στην οποία ανήκει η Fox Sports, τα 2/3 του κοινού των αυστραλιανών γυναικείων πρωταθλημάτων football, rugby και cricket απαρτίζονται από άντρες.

Είναι επίσης πολύ θετικό πως η άποψη του 90% των συμμετεχόντων στην έρευνα για τα γυναικεία σπορ έχει αλλάξει προς το καλύτερο και τα 2/3 του κοινού δηλώνει πως θα σκέφτονταν σοβαρά να συμμετέχουν και οι ίδιοι σε αθλητικές δραστηριότητες.

H Amanda Laing, εμπορική διευθύντρια της Foxtel Group, σχολιάζει την έρευνα θετικά. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αυστραλοί έχουν όρεξη να δουν καλό αθλητισμό, ανεξάρτητα από το αν οι συμμετέχοντες είναι άντρες ή γυναίκες. Η μεγαλύτερη έκθεση του γυναικείου αθλητισμού συνεπάγεται περισσότερους φιλάθλους, περισσότερες χορηγίες και μεγαλύτερη προσέλευση για τα αθλήματα τα οποία προβάλουμε, που οδηγεί τελικά στην οικονομική ενδυνάμωση του αθλητισμού».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]