Υπογειοποίηση Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας, πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία (vid)

Υπογειοποίηση Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας, πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία (vid)
Θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και θα περιορίσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς θα καταργηθούν 6 φανάρια στην περιοχή.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις στο ύψος του Ελληνικού, εκεί όπου θα δημιουργηθεί το The Ellinikon, στην έκταση του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου.

Ένα σημαντικό έργο είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μέσω της κατασκευής μίας σύγχρονης αστικής σήραγγας. Ήδη έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας, το μήκος της οποίας ανέρχεται σε 1,5 χλμ, από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και θα συμβάλλει στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται καθημερινά στην περιοχή.

Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2025, ώστε στις αρχές του 2026 να δοθεί το τμήμα στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!