Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η εκπαίδευση των πυροσβεστών για τη φωτιά σε μπαταρίες

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η εκπαίδευση των πυροσβεστών για τη φωτιά σε μπαταρίες

Newsroom
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η εκπαίδευση των πυροσβεστών για τη φωτιά σε μπαταρίες
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz διοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια για στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους, ακόμα και για τους πυροσβέστες. Η Mercedes-Benz AG και η Daimler Trucks AG έχουν κατατάξει την ασφάλεια σε έναν από τους βασικούς πυλώνες τους, γι’ αυτό έχουν εδώ και πολλά χρόνια δημιουργήσει σχετικό υλικό που απευθύνεται αποκλειστικά στα συνεργεία διάσωσης όταν αυτά καλούνται να επέμβουν σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Η Star Automotive Ελλάς - επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της Mercedes-Benz στην Ελλάδα - θέλοντας να βοηθήσει ουσιαστικά το Πυροσβεστικό Σώμα στο νέο τοπίο που δημιουργείται, όσον αφορά στον ασφαλή χειρισμό αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα, προσέφερε εκπαίδευση σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία με τη σειρά τους θα μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση στους διασώστες της Υπηρεσίας που σπεύδουν για βοήθεια όποτε αυτό είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Mercedes-Benz

Συνολικά 20 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος παρακολούθησαν την εκτενή αυτή εκπαίδευση που διενεργήθηκε από τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Τμήματος Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Star Automotive Ελλάς στη Ν. Κηφισιά και περιλάμβανε τόσο θεωρία όσο και πρακτική.

Η ασφάλεια όλων, όχι μόνο των επιβατών των οχημάτων της Mercedes-Benz, αποτελεί προτεραιότητα για τη μάρκα με το αστέρι. Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και ειδικότερα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα προετοιμασίας για το Πυροσβεστικό μας Σώμα, που σπεύδει πάντοτε με αυταπάρνηση σε δύσκολες καταστάσεις, όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης αυτής στη Star Automotive Ελλάς είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνέβαλλαν με τις δυνάμεις που διαθέτουν, ώστε το Έργο των διασωστών να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!